Venabäcken

Zu tun:
 • Naturschutzgebiet
Zugänglichkeit:
 • Nähe eines Parkplatzes

Kontaktieren Sie uns

Ylva Granath

Kontakta mig om du har frågor om Naturkartan Västmanland.

 • Under ytan i Venabäcken

  22. Okt

  Venabäcken är ett av de fyra ställen i länet där den sällsynta flodpärlmusslan trivs. Den sällsynta musslan är fredad och får inte plockas upp. Men med utrustning för att kunna se under vatten går det att hitta och titta på dem. När Länsstyrelsen gjorde ett besök i naturreservatet passade vi på att filma Venabäckens flodpärlmusslor.

 • Fridlysta flodpärlmusslor tjuvfiskade

  20. Aug

  I slutet av juli iakttogs ett antal personer då de plockade upp flodpärlmusslor ur Venabäcken norr om Kolsva. Flodpärlmusslor är starkt hotade och därför fridlysta. Att plocka upp dem är ett artskyddsbrott enligt Miljöbalken. Länsstyrelsen har polisanmält händelsen. En privatperson kontaktade Länsstyrelsen efter att ha iakttagit att ett antal personer vid Venabäcken fyllde påsar med musslor. Länsstyrelsen som gjorde en tillsyn strax efter händelsen hittade få musslor. -Att...

Möchte dort hin
War dort
Kommentieren
 • Barbro Kinnunen

  Trotsade regnet och blev inte besviken. Så vackert hela vägen ner till grillplatsen. Platsen slår alla rekord på storslagen natur och grillplats. wow!!

  9 Monate
 • Barbro Kinnunen

  Trotsade regnet och vandrade sakta ner till grillplatsen spännande efter käppkroksmossa, som var lätt att se. Tog en kopp kaffe vid elden och njöt av den vackra miljön, som regnet till trots, var enastående. En favorit hittills.

  9 Monate
 • Thomas Gidlund

  Riktigt trolsk miljö - rekommenderar att inte bara hålla sig till stigen utan utforska på egen hand. Ni kommer bli hänförda. Positivt att nya bänkar och bord har tillkommit efter påpekande till Länsstyrelsen. Bra jobbat. Finns mycket varg i området.🙂 Varg 🐺 Mvh Thomas

  fast 2 Jahre
 • Camilla Christensson

  Andre's favorit ställe, negativt: kan va folk där och de är kortare slinga att gå, mest där för att grilla osv

  fast 2 Jahre