Naturschutzgebiet

Svarthavet, Naturreservat

Naturschutzgebiet

0 von 5 Sternen — (siehe Bewertungen)

Aktionen

Beschreibung

Här finns barrnaturskog med en mångfald av spännande miljöer och arter. En rundslinga tar dig förbi rasbranter, ner till både tjärn och sjö, genom skog där man kan se spår av tidigare kolning och upp på en höjd med fin utsikt.
Reservatet är ett småkuperat och grandominerat skogsområde, med dalgångar som löper fram i nordostlig/sydvästlig riktning. Däremellan sticker mindre oftast tallbevuxna bergknallar upp. I dalgångarna finns det bäckar, våtmarker och sumpskogar.

Reservatet har bildats med syfte att skydda områdets barrnaturskog och dess sumpskogar, örtrika bäckdråg och artrika bergbranter. Syftet är också att bevara den mångfald av arter som finns i området samt tillgodose behovet av områden för friluftslivet.

Djur och växter

Inom reservatet har man hittat 16 hotade arter och 52 arter som signalerar höga naturvärden. En av de hotade arterna är den tretåiga hackspetten. Många av arterna finns på döda träd, i sluttningar, på våta marker och på klippor. I delar av området finns basiska mineraler i berggrunden som gynnar flera ovanliga arter. Brödtaggsvamp är en art som är hotad, men som finns i reservatet. Det finns även andra ovanliga svampar i området, men också en hel del vanliga matsvampar och dem får du gärna plocka.

Get here by public transport

Aktivitäten und Einrichtungen

  • Naturschutzgebiet Naturschutzgebiet

Fakten

Bildat: 2009

Storlek: 88 hektar

Markägare: Staten

Förvaltare: Länsstyrelsen i Värmlands län

Anleitung

Läge: Värmlands län, Arvika kommun, cirka 1 kilometer norr om Glava glasbruk. Naturreservatet gränsar i väster till naturreservatet Glaskogen. Vägbeskrivning från Arvika: Kör väster på väg 172 till macken i Sulvik. Sväng vänster och fortsätt 17 kilometer till Glava. Vid Glava sväng höger mot Glava Glasbruk. Fortsätt förbi Glava Glasbruk i ytterligare 850 meter. Parkeringen ligger på vänster sida av vägen.

Verordnungen

I reservatet är det förbjudet att:

  • samla in ryggradslösa djur, t.ex. skalbaggar, snäckor eller fjärilar,
  • samla in mossor, lavar eller vedsvampar,
  • skada eller ta bort död ved såsom liggande eller stående torrträd eller torra grenar,
  • framföra fordon, elda annat än på anvisad plats,
  • medföra ej kopplad hund.

Kontakt

E-Mail-Adresse

Maila Länsstyrelsen Värmland

naturvard.varmland@lansstyrelsen.se

Fragen & Antworten

Stellen Sie eine Frage an andere Naturkartan-Nutzer.

Bewertungen

Naturkartan

Naturkartan

Öffnen Sie dies in der App