Wandern

Vandrarleden

Wandern

0 von 5 Sternen — (siehe Bewertungen)

Details zum Weg

  • Länge 3.0 km

Aktionen

Beschreibung

Upplev hänförande vyer över Lilla Ullfjärden och skog med vildmarkskaraktär. Längs med denna kuperade stigslinga kommer du nära naturen.

Bara ett stenkast från Bålsta station ligger Vandrarleden, en 3 kilometer lång stigslinga som går uppe på Rasberget vid Lilla Ullfjärdens sydöstra strand. Här är terrängen kuperad och skogen ger en känsla av vildmark. Uppe på berget får du en vid utsikt över Lilla Ullfjärden. Här finns även en gästbok där du kan notera att du varit på platsen.

Rasberget och Draget i söder har många kulturhistoriska lämningar och har historiskt sett varit en mycket viktig knutpunkt för båt- och landtransporter mellan Stockholm-Uppsala och Stockholm-Bergslagen. Ett exempel på områdets rika kulturhistoria är resterna av den 500 meter långa jord och stenvallen på toppen av berget. Detta var troligtvis avgränsningen till en kultplats som användes i slutet av stenåldern för 4000 år sedan.

Aktivitäten und Einrichtungen

  • Wandern Wandern

Zugänglichkeit

  • Nähe eines Parkplatzes Nähe eines Parkplatzes

Fakten

Vandrarleden etablerades redan på 1960-talet av Friluftsfrämjandet i Bålsta och har sedan dess underhållits med hjälp av ideella krafter.

Oberfläche

Stig i kuperad terräng.

Kommunikation

Till Bålsta station kommer du med tåg eller buss. Från stationen är det ca 1,5 kilometer att gå till stigens startpunkt. Här finner du en karta som visar hur du kan gå.

Anleitung

Vandrarleden ligger på norra sidan av motorvägen E18 i höjd med Dragets industriområde. Stigens startpunkt ligger i Håbo kommun och stigen i Upplands-Bro kommun.

Om du kommer från Bålsta tar du vänster i rondellen i Dragets industriområde, följer vägen (Dragrännan) och passerar under motorvägen. Det finns möjlighet att parkera på en liten grusplan på höger sida vägen precis innan du kommer fram till det första huset.

Kontakt

E-Mail-Adresse

Upplandsstiftelsen

info@upplandsstiftelsen.se

Fragen & Antworten

Stellen Sie eine Frage an andere Naturkartan-Nutzer.

Bewertungen

Naturkartan

Naturkartan

Öffnen Sie dies in der App