Geschützte Natur

Smultronställe Fiskvandringsvägen i Karlholm

Geschützte Natur

0 von 5 Sternen — (siehe Bewertungen)

Aktionen

Beschreibung

I Karlholm har man byggt en fiskvandringsväg i Tämnarån. Tidigare var det stopp vid dämmet, men nu kan fiskarna passera förbi via vandringsvägen som är utformad som en naturlig åfåra. I ån finns fiskar som abborre, gädda, öring, lake och ål.

Men platsen är inte bara till för fiskarna. Här hittar du också en lugn och rofylld plats på gångavstånd från samhället. Du kommer hit längs stigar och broar genom skogen. Väl framme finns picknickbord och eldstad. Om du vill elda behöver du ta med egen ved.

För att hitta stigen går du in mellan hyreshuset där det ligger en restaurang och pizzeria, och hyreshuset till vänster om det, längs vägen Karlitplan. Du följer en grusväg rakt fram en kort bit och därefter en stig in till vänster. Pilar med smultronställesymbolen visar vägen. Stigen är lättvandrad går att gå med barnvagn, även om den innehåller en del ojämnheter.

Fiskvandringsvägen i Karlholm är ett av Uppsala läns smultronställen i naturen. Ett smultronställe är ett område med höga natur- och friluftsvärden som är tillgängligt för besökare.

Aktivitäten und Einrichtungen

  • Geschützte Natur Geschützte Natur
  • Smultronställe Smultronställe

Zugänglichkeit

  • Nähe von Nahverkehr Nähe von Nahverkehr
  • Kinderwagen zugänglich Kinderwagen zugänglich

Parking

Parkering finns framför restaurangen/pizzerian.

Kommunikation

Det finns en busshållplats, Karlitplan, alldeles vid hyreshusen där stigen mot fiskvandringsvägen börjar. För bussnummer och tidtabeller, gå in på www.ul.se.

Anleitung

När du kommer in i Karlholm följer du vägen till centrum, där du hittar Coop-butik och restaurang. För att hitta stigen går du in mellan hyreshuset där det ligger en restaurang och pizzeria, och hyreshuset till vänster om det, längs vägen Karlitplan. Du följer en grusväg rakt fram en kort bit och därefter en stig in till vänster. Pilar med smultronställesymbolen visar vägen. Följ stigen genom skog och över broar, ca 500 m så kommer du fram till fiskvandringsvägen.

Kontakt

E-Mail-Adresse

Upplandsstiftelsen

[email protected]

Fragen & Antworten

Stellen Sie eine Frage an andere Naturkartan-Nutzer.

Bewertungen