Naturschutzgebiet

Östra Tvärnö

Naturschutzgebiet

0 von 5 Sternen — (siehe Bewertungen)

Aktionen

Beschreibung

På Söderön, en bit norr om Östhammar, ligger naturreservatet Östra Tvärnö. Här kan du gå på upptäcktsfärd i ett omväxlande landskap med en spännande historia! Krama de grova ekarna och beundra de blomsterrika hagarna. Håll utkik efter den vackra orkidén Adam och Eva. Följ stigarna ner till havsviken.

Naturreservatet Östra Tvärnö består av två delar på varsin sida av Mellangården. Från parkeringen kan du följa stigen genom hagarna ut till Näsudden, 1,8 km. Där hittar du en vackert belägen rastplats med eldstad och utsikt över havet. Östra Tvärnö omges av en skyddande skärgård, men det är inte långt ut till öppet hav.

Vill du njuta av en picknick på en filt i gröngräset finns det vackra hagmarker vid Mellangården. Tänk bara på att det ofta är kor i hagen under den gröna säsongen.

Förvaltare: Upplandsstiftelsen

Aktivitäten und Einrichtungen

  • Naturschutzgebiet Naturschutzgebiet

Zugänglichkeit

  • Nähe eines Parkplatzes Nähe eines Parkplatzes
  • Nähe von Nahverkehr Nähe von Nahverkehr

Kommunikation

Du kan ta bussen till hållplats Östra Tvärnö som ligger ca 250 m från reservatet. Tidtabeller hittar du på: www.ul.se

Anleitung

Tvärnö ligger sydost om Östhammar, på östra sidan av Östhammarsfjärden.

Med bil: Från Uppsala följer du väg 288 mot Östhammar. En liten bit innan Östhammar svänger du in på väg 76. Alldeles norr om Östhammar svänger du sedan av mot Långalma. I Långalma tar du höger mot Raggarön. Efter att ha kört över en liten bro är du ute på Tvärnö. Fortsätt ytterligare 5 km och passera Tvärnö Såg och Hyvleri. Parkeringen ligger på höger sida strax efter Mellangården.

Kontakt

E-Mail-Adresse

Upplandsstiftelsen

[email protected]

Fragen & Antworten

Stellen Sie eine Frage an andere Naturkartan-Nutzer.

Bewertungen