Erholungsgebiet

Fjällnora

Erholungsgebiet

0 von 5 Sternen — (siehe Bewertungen)

Aktionen

Beschreibung

I Fjällnora finns något för alla. Vackert belägen vid sjöarna Trehörningen och Ramsen ligger en gård omgiven av ett friluftsområde med beteshagar, ängar och skog. På gården bor får, grisar, getter, kaniner och många fler.

Vandra: I Fjällnora finns flera stigslingor på mellan 3 och 5,3 km. En av dem, Vildmarksleden (4,5 km) går runt sjön Ramsen. Här får du åka på en liten flotte över Pålsundet för att sedan följa stigen upp på ett berg med vacker utsikt och branta stup ner mot sjön. Från Fjällnora kan du också gå Upplandsledens etapp nr 2 mot Uppsala och etapp nr 3 norrut mot Länna.

Bada: Sommartid kommer många till den fina badplatsen vid sjön Trehörningen. Här erbjuds stora gräsytor, hopptorn, bryggor, kiosk och servering. Ute på en udde finns också ett litet naturistbad och i västra delen av området ett hundbad. Följ skyltarna från stora badplatsen.

Paddla, fiska, grilla: När det är för kallt för att bada kan du ändå få närkontakt med vattnet. Hyr en kanadensare, kajak eller roddbåt och utforska stränderna och vikarna. Sommar, höst och vår fiskar du fritt med handredskap inom området. I Fjällnora finns också flera eldstäder om du vill värma dig med en brasa.

Åka skridskor: Vintertid kan du spänna på dig skridskorna och glida ut på en plogad bana runt sjön. Beroende på förhållandena plogar man banor av olika längd, 1-12 km. För dig som inte har egna finns långfärdsskridskor, pjäxor och isdubbar att hyra.

Tillgänglighet: För dig som har en funktionsnedsättning finns många aktiviteter att pröva på i Fjällnora. Handikapparkeringen ligger 50 m från serveringen och 200 m från badet. Vid badet finns en badramp med räcken. RWC finns nära serveringen. Du kan hyra flera olika friluftshjälpmedel: Badstol, iskälke, skridskostöd, kanot med pontoner, motordriven flotte för rullstolar och spark.

Service: Parkering, stigar, naturstig, badplats, eldstäder, stugor, camping, tältäng för större grupper, servering, uthyrning av skridskor, kanot och roddbåt.

Se en kort film om Fjällnora

Utökad information om tillgänglighet och service i Fjällnora friluftsområde, i+

Information om att hyra stuga i Fjällnora

Aktivitäten und Einrichtungen

 • Erholungsgebiet Erholungsgebiet

Zugänglichkeit

 • Nähe eines Parkplatzes Nähe eines Parkplatzes
 • Nähe einer Toilette Nähe einer Toilette
 • Kinderwagen zugänglich Kinderwagen zugänglich
 • Rollstuhlgerecht Rollstuhlgerecht

Getestet mit einem Rollstuhl

 • Hårdgjord stig vid sjö
  Stigen vid sjön
 • Grusad stig ner mot sjö
  Stigen ner mot sjön
 • Grupp fikar vid sjö
  Fikabord vid sjön
 • Rastplatser i skog vid sjö
  Det finns flera rastplatser vid sjön
 • Rastbord vid sjö
  Rastplats vid hundbadet
 • Man i rullstol åker på stig vid sjö
  Stigen vid sjön

Fakten

Förvaltare: Uppsala kommun

Parking

Vid Fjällnora finns en rymlig parkering. Från parkeringen är det ca 500 m promenad till badet. Handikapparkering finns 200 m från badet.

Kommunikation

Du kan ta bussen och kliva av vid avtagsvägen in till Fjällnora, hållplats Fjällnora vägskäl. Från hållplatsen är det cirka 2,5 km promenad fram till friluftsområdet.

Vintertid kan du kliva av vid hållplats Sälknä. Följ grusvägen ner mot vattnet för att komma på den plogade skridskobanan som du kan följa för att komma till Fjällnora friluftsgård, cirka 4 km.

Anleitung

Fjällnora ligger 15 km öster om Uppsala vid sjön Trehörningen.

Från väg 282 svänger du av där skylt visar mot Fjällnora, halvvägs mellan Uppsala och Almunge.

Kontakt

E-Mail-Adresse

Upplandsstiftelsen

[email protected]

Fragen & Antworten

Stellen Sie eine Frage an andere Naturkartan-Nutzer.

Bewertungen