Wandern

Tinneröstigen

Wandern

0 von 5 Sternen — (siehe Bewertungen)

Details zum Weg

  • Länge 13.7 km

Aktionen

Beschreibung

Den rödmarkerade vandringsleden tar dig till några av naturreservatets absolut finaste pärlor. Leden består av två sammanbundna rundslingor och följer delvis den orangemarkerade Östgötaleden. Den norra slingan är 4,3 kilometer och går genom Domprostehagen, Granhagen och runt Smedstad storäng. Den södra slingan är 8,5 kilometer och rundar Rosenkällasjön i söder och går genom de vackraste delarna av Tinnerö ängar. I området finns också blåmarkerade anslutningsstigar från reservatets parkeringsplatser. Leden är markerad med låga ekstolpar.

Get here by public transport

Aktivitäten und Einrichtungen

  • Wandern Wandern

Anleitung

I norr är Karleplan en bra startplats. Med kollektivtrafik tar du linje 2, 4 eller 18 och går av vid Djurgårdens hållplats. Här finns även en parkeringsplats för bilburna besökare, som du når via Infanterigatan och Kunskapslänken. Tinneröstigen hittar du söder om fotbollsplanerna. Efter 500 meter når du den norra slingan.

I söder är Rosenkälladämmet en bra startpunkt. Hit når du via Haningeleden. Tag av i höjd med Korpvallens fotbollsplaner i Vidingsjö. Här är det skyltat mot Rosenkällasjön och Kolbyttemon. Följ Rosenkällavägen 1,5 kilometer och tag därefter höger mot Tinnerö. Fortsätt två kilometer tills du ser entrén till Rosenkälladämmet på vänster sida.

Downloads

Kontakt

Adresse

Kontakta oss om du har frågor om något på Naturkartan Linköping.

E-Mail-Adresse

Naturgruppen

+46 13 20 60 00

mosdriftsupport@linkoping.se

Fragen & Antworten

Stellen Sie eine Frage an andere Naturkartan-Nutzer.

Bewertungen

Naturkartan

Naturkartan

Öffnen Sie dies in der App