Naturschutzgebiet

Örbackens kalkkärr naturreservat

Naturschutzgebiet

0 von 5 Sternen — (siehe Bewertungen)

Aktionen

Beschreibung

Örbackens kalkkärr ligger nedanför Mjölbydeltats norra sluttning.

Det kalkhaltiga vattnet i Örbacken ger upphov till en mycket rik flora. I maj blommar den rosa majvivan, bland tuvor av axag. Orkidéerna, med sin enorma färg- och formrikedom dominerar i kalkkärret på sommaren. Kalkkärret ligger inne i en betad hagmark som också den har en mycket rik flora.

För mer information, besök länsstyrelsens hemsida.

Aktivitäten und Einrichtungen

  • Geschützte Natur Geschützte Natur
  • Naturschutzgebiet Naturschutzgebiet

Fakten

Intill reservatet finns en parkeringsplats för cirka fem bilar. Du som vill vandra eller cykla kan följa östgötaledens orangea markeringar från Mjölby station genom Mjölby stad och Skogssjöns naturreservat och slutligen till Örbackens naturreservat.

Från reservatsparkeringen följer en kort vandring på grusväg cirka 100 meter fram till reservatet. Vid igången till reservatet finns skyltar med karta, regler och information om området. En markerad led går i en rundslinga genom hagmarken och kalkkärret och träspång tar dig torrskodd över de blöta partierna. Sommartid betas hagarna av nötdjur. Då är vi tacksamma om du inte har med dig hund in i hagen eftersom det kan stressa betesdjuren och göra dem rädda och aggressiva.

Cirka 100 meter sydost om parkeringen finns ett vindskydd med eldplats. Fikabord finns dels vid parkeringen och dels inne i hagen i reservatet.

Parking

Parkering för 5 bilar finns vid reservatet.

Anleitung

Örbacken kalkkärr ligger mellan Skänninge och Mjölby. Du som vill vandra eller cykla kan följa östgötaledens orangea markeringar från Mjölby station genom Mjölby stad och Skogssjöns naturreservat och slutligen till Örbackens naturreservat. Med bil, ta avfart Ullekalv från riksväg 50, följ sen skyltar mot Örbackens naturreservat.

Verordnungen

Samtliga regler för reservatet finner du i beslutet. Regler för allmänheten finns också vanligen på skylt vid reservatets entré.

Kontakt

Adresse

Tel: 010-234 50 00

E-Mail-Adresse

Mjölby kommun, kultur- och fritidsförvaltningen

[email protected]

Fragen & Antworten

Stellen Sie eine Frage an andere Naturkartan-Nutzer.

Bewertungen