Fotos

Upptäcktsfärden i Norra Glasriket - 2-dagas cykelpaket

2-dagas cykelpaket med utgångspunkt från Vidinge Gård

Natur - Glas - Fika - Kultur - Historia

En tvådagars cykeltur genom den Småländska idyllen, fylld av spännande upplevelser och aktiviteter. Den som vill kan förlänga vistelsen med någon dag med fler naturnära äventyr.

Passar dig som:

  • Vill ha lite längre sträckor för att njuta maximalt av den fina naturen i Glasriket. Beräknad tid på cykel 3-5 timmar per dag.
  • Vill ha en cykeltur som erbjuder variation på upplevelser och som inkluderar övernattning och kvällsmat.
  • Är lite kuperat, men utan branter.

Tips:

  • Boka, eller ta med egen, el-cykel om du föredrar en mer bekväm upplevelse. Passa på att ladda ditt cykelbatteri vid föreslagna fikastopp.
  • Lämna en väska med ombyteskläder på Vidinge Gård som då väntar på dig när du anländer under dag 2.
  • Köp förtäring till din lunch i den tätort du passerar respektive dag.

Här nedan kan du läsa mer om vad turen erbjuder och innehåller.

Dag 1

Beräknad tid på cykel: 4,5 timmar

Du startar på Vidinge Gård. Det går absolut att cykla turen med vanlig cykel men för den som vill ha det lite bekvämare rekommenderar vi el-cykel. Cyklar finns att hyra på Vidinge Gård, både standardcyklar och el-cyklar. Valet beror på vilken fördelning du vill ha mellan vila och tramparbete ;-) Det kommer vara en del uppför under dag 1.

Där leden i Naturkartan delar sig så håller du till höger. Första etappen går på mindre landsvägar där du är omgiven av näst intill oändliga tallskogar, och lite kuperat landskap. Här är det trolska skogar som gäller och under din tur så kan du njuta av både dofter och ljud från skogen. Stanna gärna till och ta ett skogsbad medan du laddar med energi från fikapåsen du fick inför avfärd.

Efter ca 2 timmar är du framme i Åseda. Här hittar du diverse butiker och möjlighet till proviantering för lunch. Passa gärna på att ta en fika hos Linas Butik & Café, Järnvägsgatan 1 i Åseda. Här kan du även ladda cykelbatteriet samtidigt som du fikar. Bra att veta är att caféet har stängt på söndagar.

Turen går vidare och du kommer efter ca 30 minuter komma till den lilla byn Ösjöbol. Här hittar du studiohyttan Persson & Persson. Även här kan du ta en fika och ladda cykelbatteriet. Persson & Persson är studiohyttan som specialiserat sig på tillverkning av glas utifrån återbruk av före detta flaskor och/eller burkar i glas. Vill du handla i deras butik men inte ha det med dig på cykeln så fixar de med hemleverans om du vill.

Nu bär det av mot den sista sträckan på dagens tur. Du kan fortsätta njuta av den trolska skogen. Efter ca 2 timmar är du framme hos Sweden Zipline, med vidunderlig utsikt. Nu är du rätt så högt upp i det glasrikiska landskapet. Precis i närheten av Sweden Zipline hittar du Getaryggarnas naturreservat med vandringstigar.

Hos Sweden Zipline får du även en korg fylld med godsaker att lägga på grillen. Använd någon av områdets grillplatser innan du tar kväll i något av Swedens Ziplines boende. Glöm inte att ladda cykelbatteriet medan du sover.

____________________________________________________________________________________________________________

Dag 2

Beräknad tid på cykel: 3 timmar

Frukostbricka hos Sweden Zipline. Passa på att prova ett ziplineäventyr, boka gärna i förväg. Du som cyklar denna sträcka och har bokat med inkluderat boende hos Vidinge Gård och Sweden Zipline får 25% rabatt på röd och svart avgång. Sedan startar du turen söderut tillbaka till Vidinge Gård. Även denna dag får du en fikapåse med dig på färden. Passa på att stanna till vid Libbhults ängar, som är som gjort för en lugn stund med en fikapaus.

Efter ca 1 timme är du framme i Norrhult. Här kan du passa på att proviantera för lunch och ta en fika hos Sasha´s, Parkgatan 2 i Norrhult. Här kan du även ladda på ditt cykelbatteri medan du fikar.

Tillbaka på cykeln så kan du njuta av att det mestadels sluttar svag nedåt. När du passerar Granhult så titta gärna lite extra på Granhults kyrka. Det är Sveriges äldsta bevarade träbyggnad. Du kommer även passera Våraskruv naturreservat med sin fantastiska natur.

Efter ca 2 timmar är du framme hos Vidinge Gård. På kvällen serveras middag med god och ärlig mat att avnjutas i den mysiga puben eller på uteserveringen.

Frukost serveras dag 3. Från och runt Vidinge Gård finns ett rikt utbud av naturupplevelser och friluftsaktiviteter innan din resa går vidare mot nya mål. Se Vidinge gårds hemsida för inspiration och information.

Du kan se fram emot fantastiska dagar på din cykeltur i Glasriket!

Klicka på nedan länk för bokning av cykelpaketet.

Kategorien

  • Radfahren Radfahren
  • Nähe eines Parkplatzes Nähe eines Parkplatzes

Kontakt

E-Mail-Adresse

Mia Lundholm

mia.lundholm@glasriket.se

Naturkartan

Naturkartan

Öffnen Sie dies in der App