Wandern

Konnsjöleden

Wandern

0 von 5 Sternen — (siehe Bewertungen)

Details zum Weg

  • Länge 4.0 km
  • Zeit 1 Std.

Aktionen

Beschreibung

Konnsjöleden är en 4 km lång led mellan Konnsjön och Bensåsen, precis i gränsområdet mellan Avesta och Hedemora kommun. Efter någon kilometers vandring hittar du det populära besöksmålet Erkers-Fars ort eller Morfars ort, en ca 80 meter lång gruvort det går att gå in i. Tänk på att ha bra skor och gärna en ficklampa med dig. Här finns även en rastplats med vindskydd och grillplatser, alldeles intill den lilla tjärnen med det roliga namnet Kamhavet.

Leden fortsätter i en rundslinga från orten uppför berget till Bensåsgruvan, med ett tiotal gruvhål. Gruvan finns omnämnd på 1600-talet och viss drift skedde här ända in på 1930-talet. Leden fortsätter därifrån till Bensåsen, som bebyggdes av finnar i början av 1600-talet och området brukar därför kallas Södra Dalarnas finnbygd. I Bensåsen vänder leden tillbaka mot Konnsjön.

För den som vill gå en längre vandring går det att ansluta till Bensåsleden (ca 20 km) mot Garpenberg.

Trollstig

Efter en del av Konnsjöleden, mellan Lilla Konnsjön och Kamhavet, finns en enklare Trollstig, som bjuder på ett gäng busiga troll och lite trollkunskap. Det finns plats för fler och alla som vill är välkomna att fylla på med troll.

Aktivitäten und Einrichtungen

  • Wandern Wandern
  • Trailrunning Trailrunning
  • Rundslinga Rundslinga

Fakten

Förvaltas av Garpenbergs hembygdsförening.

Oberfläche

Stig.

Hügel

Backigt efter Erkers-Fars ort upp mot Bensåsen.

Vegetation

Skog.

Parking

Parkering finns i Konnsjön (följ blå skyltar från Konnsjövägen) eller vid Krokbäcksvägen. Från Krokbäcksvägen är det bara ca 500 meter till Erkers-fars ort.

Anleitung

Från Garpenberg, åk mot Jälken. I Bensåsen ta Bagghyttevägen och därefter Konnsjövägen. Från Horndal, åk mot Garpenberg. Ta Bagghyttevägen, sedan Konnsjövägen. Det går också att åka Konnsjövägen från Valla.

Kontakt

Adresse

Telefon: 0225-340 00

E-Mail-Adresse

[email protected]

[email protected]a.se

Fragen & Antworten

Stellen Sie eine Frage an andere Naturkartan-Nutzer.

Bewertungen