Drömma om våren

Fotos

 • Strandkant med träd över vatten
  Rå Uddar
  Foto: Claudia Lewandowski
 • Grunt vatten i en vik
  Vik i Vätterns skärgård
  Foto: Kersti Beck Larsson
 • väg i dal
  Stigmanspasset
  Foto: Anders Björkegren

Så här års längtar i alla fall jag till våren. På VisitAskersund sitter vi med olika korrektur och planer för våren - sommaren - hösten.

Vår i vårt område är vandra, vandra vattennära - Vättern eller små skogssjöar, vandra i djupa skogar - längst leder i våra naturreservat eller i Tivedens Nationalpark. Stanna till vid en eldplats och tända elden till dagens kaffekok. Samtal och trivsel vid eldplatsen är given oavsett om det är vandringssällskapet eller andra vandrare man delar eldplats med. Berättelser om andra vandringar, bästa smultronställena. Givet att Naturkartan kommer fram och man tipsar varandra om nästa helgs utflykt.

På senare år har jag allt oftare kombinerat en dag med fika i skogen med lunch eller middag på en närbelägen restaurang. Det finns flera att upptäcka. De finns på Naturkartan de också så att det ska vara enkelt att vara spontan. Nu är jag ju i mina hemmaskogar men leker med tanken att ändå välja att boka in mig på någon av de små övernattingsmöjligheterna som finns. Bo mitt i grönskan eller ett stenkast från Vättern och börja min dags upptäcktsfärd på plats. Tända braskaminen på kvällen och låta dagens äventyr delas upp i de sociala flödena.

I vår kommer vi att tipsa om Påskvandra Tiveden - Vättern. Där kommer guider, boenden och restauranger att presentera sina paket. Det gör vi på VisitAskersunds webbplats välkommen att kika in där också!

Kersti Beck Larsson/Besöksnäringsstrateg och naturnörd

Kontakt

Adresse

Besök vår webb visitaskersund.se

E-Mail-Adresse

VisitAskersund Turistinformation

info@visitaskersund.se

Naturkartan

Naturkartan

Öffnen Sie dies in der App