Boende

STF Ljungskile Hotell

Boende

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Det charmiga lilla samhället Ljungskile i Bohuslän på Västkusten breder ut sig längs en vik med Bredfjället som mäktig bakgrund. Det skyddade läget i sundet mellan Orust och fastlandet skapade i slutet av 1800-talet förutsättningar för en mycket populär bad- och kurort, där blandningen av barrskog och havsluft ansågs unikt. Idag har Ljungskile med omgivningar mycket att erbjuda året runt.
Som gäst har du nära till ett rikt och spännande friluftsliv med skogsvandringar, kajakpaddling och saltstänkta bad från sand- eller klippstränder. Prova vandringslederna på Bredfjället, besök det klassiska Lyckornas Havsbad, det vackra Silverfallet eller boka en musselexpedition ut på fjorden. Från hotellet är det också nära till sevärdheter som Smögenbryggan med sina små bodar, Evert Taubes gamla favorittillhåll på Flatön, Vitlycke Hällristningsmuseum och platsen där kung Oscar II ristat in sitt namn i berget. Orust med all sin vackra natur, Lysekil med sin charm och alla andra små pittoreska gamla fiskebyar ligger på lagom avstånd. En perfekt och lugn bas för upptäcktsfärder över hela Bohuslän helt enkelt!

Ljungskile Hotell är en del av Ljungskile folkhögskola, och ligger vackert beläget med magisk utsikt över Ljungskileviken och Havstensfjorden. Här bedrivs en sedan 1930-talet kurser och utbildningar, och parallellt med detta erbjuds idag logi och konferensverksamhet. Överskottet från denna verksamhet används för att Ljungskile folkhögskola ska kunna fortsätta att stötta unga människor att förverkliga sina ambitioner. Konferens, fest, måltider och logi – allt är möjligt. Varför inte testa vårt uteklassrum? Ett annorlunda sätt att konferera. Kontakta oss gärna för offert.

I den ljusa matsalen kan du njuta såväl utsikt som frukost, och här serveras under stora delar av året även lunch. Under sommarhalvåret är det ibland även kvällsöppet. Hör med receptionen för exakta öppettider i anslutning till din vistelse.

Vänligen observera att receptionen har begränsade öppettider, så meddela gärna om du behöver anlända sent.

Varmt välkommen!

Res hit med kollektivtrafik

Adress

    Ljungskile folkhögskola

    459 31 Ljungskile

    Sverige

Länkar

Aktiviteter och faciliteter

  • Boende Boende

Hitta hit

Ljungskile med ett läge med goda kommunikationer och hit går det fint att resa kollektivt.

Ljungskile ligger sju mil norr om Göteborg och två mil söder om Uddevalla. Tåg och buss går ofta åt båda hållen. Aktuell tidtabell hittar du hos Västtrafik. Folkhögskolan ligger på höjden ovanför centrum och hamnen, 10 minuters promenad från buss- och järnvägsstationen.

Kommer du med egen bil erbjuder vi fri parkering.

Kontakt

Adress

Mer information på svenskaturistforeningen.se

E-postadress

Svenska Turistföreningen

webb@stfturist.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen