Mountainbike

Västerås Rönnby Lista-spåret - MTB röd (sommar)

Mountainbike

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 8.0 km
  • Svårighetsgrad Röd - krävande

Åtgärder

Beskrivning

OBSERVERA att onsdagen den 26 juni med start kl 11:30 på Lögarängen, kommer det ske distansritt på MTB-spåret. Läs mer på https://smveckan.se/. Karta över SM-veckan https://www.google.com/maps/d/u/1/viewer?mid=1m3ucSC4alp1glDWNie64HCNWTWd2mg8&ll=59.648972678894985%2C16.518452450000005&z=11

Lista-spåret på Rönnby är en härlig MTB-led i skogsterräng i Västerås utkanter. Leden är i röd svårighetsgrad även om en del tekniska partier förekommer. Enstaka drop finns som skulle kunna klassas som svarta, men dessa är lätta att undvika.

Den övervägande delen av leden följer naturliga skogsstigar i vacker blandskog. Några etapper går längs grusvägar, varav några bjuder på vackra vyer över ett lantligt landskap utsmyckat med röda torp och gröna ängar. Mitt på landet fast nära stan.

Många stigcyklister kombinerar Rönnby ledområde med intilliggande Rocklunda för att få lite mer längd på sin runda. Rocklunda området sjuder av idrott på inomhusarenor och utomhusplaner. Det är även här du finner starten på Västmanlands signaturled,Bruksleden. Rönnby och Rocklunda ledområde är tillsammans en riktigt god grund för en härlig MTB-weekend i Västerås.

För dig som uppskattar craftbeer så har det lokala bryggeriet.Coppersmith´s. tagit över evenemangs restaurangen på Rocklunda. Se över möjligheten att planera in en afterbike på Coppersmith´s event Beergarden & BBQ.

Om du vill förlänga vistelsen så finns.Hem till gården. boende och bistro på cykelavstånd, där du kan bo i lantlig miljö mitt i stan.

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Mountainbike Mountainbike

Fakta

Lederna i Rönnbyskogen underhålls aktivt av Västerås Cykelklubb.

Felanmälan på MTB lederna sker via Västerås Stads app: TRYGGARE

Underlag

Lista-spåret följer till största del naturliga skogsstigar. Ca 20 % av leden följer grusvägar.

Hinder

Lista-spåret är i huvudsak i Röd svårighetsgrad. Enstaka drop och kortare passager kan dock klassas som svart svårighetsgrad.

Parkering

Parkera vid Orientalen. Önstavägen 1, 722 43 Västerås

Föreskrifter

Notera att detta är ett sommarspår. Delar av sommarspåret går över ett längdskidspår där cykelförbud råder under vinterförhållanden. När vinterförhållande råder - se Västerås Rönnby Lista-spåret - MTB röd (vinter)

Nedladdningar

Kontakt

E-postadress

turism@regionvastmanland.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen