Boende

STF Baggå Skola Bed and Breakfast

Boende

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Baggå Skola Bed and Breakfast är ett litet personligt BnB inhyst i en skolbyggnad från 1800-talet, cirka nio kilometer utanför Skinnskatteberg i norra Västmanland, på gränsen till Dalarna. Baggå blev by redan på 1500-talet och hade länge både bruk, smedja, kvarn och mejeri. Nuförtiden får man leta i buskarna efter de gamla industrilämningarna. Lanthandeln och bensinstationen stängde för länge sedan, men det är nära till lilla samhället Skinnskatteberg, där man kan köpa förnödenheter.

Amy och Tomas heter vi som driver Baggå Skola BnB & Café sedan många år. Vi blev kära i byggnaden och den trolska omgivningen i Hedströmsdalen när vi flyttade hem från utlandet. Nu har vi förvandlat de gamla salarna till ett BnB & café och i ladan har vi öppnat en liten återbruksbutik. När du bor på Baggå Skola BnB får du starkt kaffe, hemlagad yoghurt och nybakat bröd till frukost året runt. Vår storlek gör oss också till ett populärt val för mindre grupper och familjeträffar – där man kan hyra hela huset för ändamål såsom företagskonferenser, svensexor, familjefester eller annat roligt.

Lilla byn Baggå är en samling gårdar i en vacker dalgång med blandad ängs- och skogsmark bredvid en slingrande å. Här finns tystnaden, den friska luften och de härliga naturupplevelserna. På Baggå Skola BnB bor du bekvämt i personligt inredda rum och med ett varmt bemötande. Kom och njut av tystnaden, den omslutande vildmarken och den genuint lagade maten.

Varmt välkomna till Baggå Skola!

/Amy och Tomas med familj

Incheckning sker närhelst efter kl. 15 och utcheckning senast kl. 11.

Adress

    Forsbyn 10

    739 91 Skinnskatteberg

Länkar

Aktiviteter och faciliteter

  • Boende Boende

Hitta hit

Kom till oss med tåg Ta tåg eller VL-buss till Skinnskatteberg C. Vi hämtar eller lämnar er på stationen mot en liten avgift.

Kom till oss till fots Vandra längs Romboleden (Köping-Trondheim) och stanna i Baggå där du kan bo i något av våra boenderum eller i vindskydd nere vid Hedströmmen. Om du är vandrare på Romboleden så får du gratis kaffe i Baggå Skola Café.

Vandra längs Bruksleden från/till anrika Malingsbo Herrgård och stanna till i Baggå efter Ormdalen som ligger ett stenkast bort. Därefter kan du vandra vidare via Matkullens vackra utsiktspunkt, till Skinnskatteberg och kanske övernatta på Kolarbyn Ecolodge?

Kom till oss med cykel Cykla på väg 233 (eller på gamla landsvägen söder om väg 233) tills du ser info skylten om Malingsbo/Kloten. Vi befinner oss tvärs över vägen. Cykelställ finns på framsidan eller på kortsidan. Garage kan även lånas om man vill låsa in sin cykel.

Kom till oss med bil Baggå Skola BnB ligger längs med väg 233 mellan Skinnskatteberg och Kopparberg, ca 5km från väg 68 som går mellan Lindesberg och Gävle. Det tar två timmar att köra från Stockholm, en timme från Västerås, Örebro eller Borlänge. Uttag för el- eller hybridbilar finns på parkeringen intill skolan.

Kontakt

Adress

Mer information på svenskaturistforeningen.se

E-postadress

Svenska Turistföreningen

[email protected]

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner