Tre nya vindskydd invigda

Bilder

Vindskydd nummer 4,5 och 6 i Västerviks satsning på arkitektritade vindskydd genom projektet ArkNat invigdes igår. Och besökarna möttes av tre spektakulära byggnader,

Alla vindskydd är ritade och skapade av arkitektstudenter som under två veckor varit på plats i Västerviks kommun för att delta i ArkNat – en arkitektursatsning där Västervik Framåt är lokal samordnare tillsammans med Västerviks kommun och med finansering från Tjustbygdens Sparbank.

Vindskyddet vid Storsjön, Edsbruk, är inspirerat av en fjäril som öppnar upp sig och vindskyddet hänger i träden på sluttningen ner mot Storsjön. Här kan besökare vaggas till sömn av vinden.

Vindskyddet vid Vivassen i Loftahammar tog inspiration från sin plats i vassen och i Hasselö har studenterna skapat en cirkel där vindskyddet möter berget.

- Det har som vanligt varit två hektiska veckor med oerhört mycket arbete. Och att då få se alla vindskydd sista dagen är en magisk känsla. Vi har lite kvar att göra i Loftahammar men jag är oerhört stolt vad studenterna har åstadkommit, säger Martin Björklund, projektledare från ArkNat.

Förra året byggdes tre vindskydd och i augusti kommer ytterligare fyra vindskydd att byggas. Så när projektet är över finns det hela 10 unika mötesplatser och vindskydd i Västerviks vackra natur.

Du hittar till alla vindskydd genom appen Västervik Outdoor eller hemsidan vastervik.com/arknat

- Västerviks outdoorutbud blir vassare genom ArkNat. Det här gör så klart att det finns fler platser att besöka i naturen och när man väl är på väg dit, så upptäcker man så mycket annat. Vi bor i en fantastiskt vacker kommun med oerhört mycket vacker natur, säger Jakob Franzen, desinationsutvecklare på Västervik framåt.

Kontakt

Adress

Adress: Stora torget 4, 59333 Västervik

E-postadress

Västerviks turistbyrå

+46 490 875 20

turist@vastervik.com

Västervik Outdoor

Västervik Outdoor

Öppna detta i appen