Tre härliga vandringar för barnfamiljen

Bilder

Visst är det härligt att ge sig ut i naturen med hela familjen. Här är tre tips på leder som passar mindre ben lite extra.

Skogsslingan, Gränsö

På södra delen av Gränsö finns en 2,7 kilometer lång naturstig med skogen som tema. Start och mål är vid parkeringen vid Sandvik där det också finns toalett. Längs stigen finns ett antal stationer och målet är att visa hur skogsbruk, naturvård och friluftsliv kan integreras.

Blankaholmsslingan (A)

Den korta av de två Blankaholmsslingorna är bara 1,3 km men för små barn kan det vara ett riktigt äventyr. Ge dig ut på safari, i början av leden går du uppför genom våtmarker och kärr där du kan se grodor, ödlor samt ett gräsandsbo i en trädtopp. Sedan vandrar du i en ekskog med åldriga träd och kommer fram till ängsmark med en rik flora en slånbärsskog med rikt fågelliv. Här finns en 500-årig lind, som nu är boplats för myror, starar med flera. Har du tur kan du kan se rådjur, hare, ekorre, mink, grävling och ganska säkert fasan. Bäst utsikt har du om du fortsätter upp för Majkasberget. Avsluta med en glass vid Lanthandeln eller Gästhamnen.

Hasselö

En timmes båtfärd med Skärgårdstrafiken ligger barnens favoritö Hasselö. Förutom en härlig sandstrand, minigolf och kafé kan en promenad runt ön vara ett härligt äventyr. Vill du upptäcka riktig skärgårdsmiljö är grannön Sladö, som sitter ihop med Hasselö det perfekta målet. Hyr cyklar vid Hasselö Sand, cykla till Sladö och sedan promenera runt i den vackra skärgårdsmiljön.

Kategorier

  • Vandring Vandring
  • Barnäventyr Barnäventyr

Kontakt

Adress

Adress: Stora torget 4, 59333 Västervik

E-postadress

Västerviks turistbyrå

+46 490 875 20

turist@vastervik.com

Västervik Outdoor

Västervik Outdoor

Öppna detta i appen