Vandring

Multråberget

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 5.0 km
  • Svårighetsgrad Blå - medel

Åtgärder

Beskrivning

Multråberget är ett klassiskt utflyktsmål i Sollefteå med en fantastisk utsikt som ligger ca 5 km öster om Sollefteå. Det finns flera sätt att ta sig till toppen. Den kortare varianten är ca. 1,5 km lång och utgår från en parkeringsficka mitt emot Multrå kyrka. Leden är rejält brant och innebär vandring mer eller mindre rakt upp på toppen av berget.

Ett alternativ för den som vill vandra längre är att starta vid RUIF-stugan i Sollefteå och följa blå snitslar längs skogsstigar som passerar över Skedomsberget och vidare upp på Multråberget från baksidan.

Oavsett vilken led man väljer så bjuder Multråbergers topp på spektakulär utsikt in mot Sollefteå. Här finns en paviljong, och via stigar på toppen går det att hitta en gammal vårdkase som förr i tiden skulle användas för att signalera annalkande fara genom att tända eld på den. På toppen finns också ett högt svindelframkallande stup. Något som kanske kan framkalla än mer svindel är att flera lindansare på 50-talet har utövat sina konster på linor uppspända alldeles intill stupet!

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring

Nedladdningar

Kontakt

E-postadress

Majed Safaee

majed.safaee@solleftea.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen