Boende

STF Viterskalet Fjällstuga

Boende

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Redan 1925 uppfördes den första stugan i Viterskalet och 2001 byggdes en ny logistuga. Viterskalet är den sydligaste stugan på Kungsleden som slutar, eller börjar, i Hemavan. Fjällstugan har i dag totalt 32 gästbäddar.

Stora stugan
Stugan har stort kök i mitten och två 8-bäddsrum och två 4-bäddsrum. Ett av 4-bäddsrummen används som säkerhetsrum och här får man bo med hund. I stugan finns även ett tvättrum och ett torkrum.

Lilla stugan
Stugan har två 4-bäddsrum, ett kök med plats för dagbesök, butik (sortiment large) samt stugvärdens boende. I denna stuga får man bo med hund.
Våffelstugan som funnits här tidigare är nedlagd och ombyggd från vintern 2020.

Upplev STF Viterskalet
Området är ett eldorado för skidbestigare och telemarksåkare. Här finns flera toppar att erövra och på Dalåijvies och Norra Sytertoppen finns gästbok där du kan bekräfta dina bravader.

Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.

Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor https://www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Res hit med kollektivtrafik

Adress

    920 66 Viterskalet

    Sverige

Länkar

Aktiviteter och faciliteter

  • Boende Boende

Fakta

Säkerhetsutrymme: Första rummet till höger i storstugan är öppet säkerhetsutrymme utanför STF-säsong. Fungerar också som hundrum.

Hitta hit

STF Viterskalet fjällstuga är en stuga på Kungsleden Ammarnäs – Hemavan, belägen ca 11 km norr om Hemavan. Enklaste vägen hit är att följa Kungsleden från Hemavan. Ett annat alternativ är att starta i byn Klippen, ca 5 km norr om Hemavan längs väg E 12. Avståndet från Klippen till STF Viterskalet Fjällstuga är ca 9 km.

För mer information om resor till Hemavan, se https://www.sj.se/ och https://www.tabussen.nu/lanstrafiken

Sträckan mellan Hemavan – Ammarnäs är utsedd till Signaturled, läs mer här. https://www.svenskaturistforeningen.se/kungsledenhemavan

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Ammarnäs-Hemavan

Kontakt

Adress

Mer information på svenskaturistforeningen.se

E-postadress

Svenska Turistföreningen

webb@stfturist.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen