Rastplats

Smultronställe Hasselbacken

Rastplats

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Hasselbacken är en grön pärla som du hittar mellan flerbostadshusen i centrala Knivsta. Här kliver du av asfaltsvägen och vandrar in i en vacker hassellund. Ur lunden reser sig Högåsen där tall och en och annan ek är de dominerande trädslagen. På högsta punkten, 43 m ö h, finns en trädspegel där kan du titta på trädkronorna ur ett annat perspektiv. Du kan även slå dig ner på en bänk omgiven av lummig grönska. Från närmaste gång-/cykelväg är det endast 100 m till högsta punkten. Stigen fram till platsen är ojämn och knölig och lämpar sig inte för barnvagn eller rollator.

I Hasselbacken finns en vacker flora och ett rikt fågelliv.

Hasselbacken är ett av Uppsala läns smultronställen i naturen. Ett smultronställe är ett område med höga natur- och friluftsvärden som är tillgängligt för besökare.

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Smultronställe Smultronställe
  • Rastplats Rastplats

Tillgänglighet

  • Nära parkering Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik Nära kollektivtrafik

Fakta

Smultronstället Hasselbacken sköts och förvaltas av Knivsta kommun.

Parkering

Det finns ingen parkering precis intill Hasselbacken. Närmaste parkering hittar du på Lertagsvägen vid Högåsskolan. Även den stora pendlarparkeringen som sträcker sig från stationen och norrut ligger bara ett par hundra meter från Hasselbacken.

Kommunikationer

Hasselbacken ligger centralt i Knivsta. Kommer du med tåg eller buss kan du promenera från Knivsta station.

Hitta hit

Om du går från stationen i Knivsta följer du gå Centralvägen norrut. Vid ICA tar du vänster in på Lertagsvägen. Efter ca 100 m, sväng höger in på gång- och cykelvägen direkt efter Högåsskolans skolgård och följ vägen upp på åsen. Sväng höger från gångvägen in på Högåsvägen så ser du en entré stolpe på höger sida efter 20 meter.

Kontakt

E-postadress

Upplandsstiftelsen

info@upplandsstiftelsen.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen