Vandring

Lillsjöslingan

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 1.2 km

Åtgärder

Beskrivning

Lillsjöslingan är en 1,2 kilometer långa stig, som går kring Lillsjön i Bålsta. Stigslingan är en rundslinga och är markerad med blå markeringar och följer främst naturliga skogsstigar och terrängen är bitvis kuperad. I sjöns norra del finns en bredare spång med några sittbänkar. I sjöns södra del finns en grillplats med bänkbord samt ett bänkbord med tak där det är fint att ta en paus.

Lillsjöslingan har tillkommit genom det lokala naturvårdsprojekt Tillgängliggöra Lillsjön (LONA) som pågick mellan 2021-2023.

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring

Parkering

Det går att parkera vid Draget (Lillsjörännan) i den norra delen av sjön där det finns en parkeringsplats för cirka 15 bilar. Du kan även parkera bilen längs med vägen vid Kalmarsand och gå cykel- och gångvägen mot järnvägen där du finner en gångtunnel under järnvägen till sjöns södra del.

Kommunikationer

Du kan gå eller cykla hit via gång- och cykelvägen som går från centrala Bålsta till Kalmarsand eller Draget. Vid Kalmarsand finns det en gångtunnel under järnvägen in till sjöns södra del. Vid Draget (Lillsjörännan) finns en gångväg som leder från den lilla parkeringen ner till sjön.

Med buss ta SL buss 579 från Bålsta station till hållplats Draget. Följ Lillsjörännan till den lilla parkeringen på vänster sida vägen. Eller ta UL buss 301 från Bålsta station till hållplats Kalmarsand och sedan går du cykel- och gångvägen mot järnvägen där du finner en gångtunnel under järnvägen till sjöns södra del.

Hitta hit

Lillsjön ligger mellan Draget och Kalmarsand i Bålsta. Området har två huvudsakliga entréer, en vid Draget (norra delen av sjön) och en vid Kalmarsand (södra delen av sjön). Med bil från E18 trafikplats Draget (avfart 147) kör du mot Bålsta och tar vänster i första rondellen (Dragetrondellen). Parkeringen ligger på vänster sidan efter cirka 100 meter.

Kontakt

E-postadress

Upplandsstiftelsen

info@upplandsstiftelsen.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen