Fiska i Tiveden

Bilder

  • Mamos Fiskecharter, fiskeguide
    Mamos Fiskecharter, fiskeguide
  • Upplev spänningen!
    Upplev spänningen!
  • Larsson Sportfiske, fiskeguide
    Larsson Sportfiske, fiskeguide

Välkomna att fiska i Tiveden!

I Tiveden har ni möjlighet att få riktigt stora fiskar av många olika arter. Med sin närhet till Sveriges stora städer blir Tiveden en perfekt fiskedestination. Här finns en sjö som länge legat obemärkt för sportfisket, namnet på sjön är Unden. Kopplad samman med Vättern delvis genom grundvattnet är sjön en perfekt arena för stora fiskar. Den är en av Sveriges förnämsta rödingsjöar. Här kan man fiska upp både öring, röding och gädda i rekordstorlekar. I sjön Skagern finns bland annat ett unikt fiske på Lake. Med flera intressanta sjöar i området samt Sveriges största sjöar alldeles intill så väntar ett fiskeäventyr för alla.

Intill Tiveden hittar ni Norra Vättern och Norra Vätterns skärgård. Här är möjligheterna för fiske riktigt goda. Stor gädda, röding, öring och många fler arter erbjuder fiskeintresserade ett riktigt äventyr. Anlita en av våra fiskeguider i området för att få mest ut av ditt fiskeäventyr.

För att bevara våra livskraftiga men känsliga fiskebestånd ber vi alla att visa hänsyn till gällande fiskeregler. I området Tiveden värdesätter vi ett miljövänligt och naturvårdande sport- och fritidsfiske.

Kontakt

Adress

Har du frågor om ditt besök i Tiveden kan du ringa till telefon 010-224 86 11 där turistinformatörer från Laxå, Askersund och Karlsborg svarar på dina frågor.

E-postadress

Laxå kommun

+46 584 47 31 00

kommun@laxa.se

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen