Vandring

Vigelsjö-Roslagsbro, Roslagsleden etapp 8

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 14.0 km

Åtgärder

Beskrivning

Vigelsjö är en knutpunkt för Roslagsleden som förbinder den nya delen med den gamla. Här finns servering och campingplats med stugor, boulebanor, elljusspår, strand och möjlighet till bad vid sjön Lommaren med mera. Vigelsjö naturreservat är ett härligt friluftsområde med både skogar och öppna marker. Delar av området har högt naturvärde, till exempel Vigelsjö lund där man bland annat kan hitta gulsippa.

Från Vigelsjö gård fortsätter leden i rik natur, förbi Färsna 4H-gården och Café Tupplidret som har öppet året runt. Här visar Veterantraktorklubben gamla fina veterantraktorer och tidsenliga redskap.

Från Färsna till Roslagsbro erbjuds vandring längs stigar, grusväg och körväg. Här går Roslagsleden parallellt med Broströmmen, en 14 kilometer lång paddlingsled mellan Brosjön och Norrtäljeviken. Varför inte stanna till vid badplatsen Gillfjärden och ta ett dopp?

Vid Roslagsbro kyrka finns en lämplig iläggningsplats för kanoter. Kyrkan, som har anor från 1200-talet, är väl värd ett besök.

Vid Broströmmen i Roslagsbro finns en mindre parkeringsplats och flera busshållplatser med anslutning till Norrtälje.

Vid slutet av etappen finns även möjlighet till övernattning på Vårlyckans vandrarhem. Läs mer om Vårlyckans vandrarhem här. http://www.facebook.com/V%C3%A5rlyckans-Vandrarhem-1459961357630024/

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring

Kontakt

Adress

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Läs mer på roslagen.se eller besök oss på turistbyrån i Norrtälje eller Öregrund.

E-postadress

Visit Roslagen AB

[email protected]

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner