Aktivitetspark

Test-plats Danderyd

Aktivitetspark

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Åk med buss från Sölvesborg och upplev spektakulära vyer vid naturreservaten Listershuvud och Hanö! Då buss är både ett socialt och hållbart resealternativ är det en perfekt start på äventyret.

Du reser med buss från Sölvesborg resecentrum med linje 2 och kliver sedan av vid hållplatsen Nogersunds hamn. Bussen avgår varje timme under vardagar och helgdagar avgår bussen från Sölvesborg resecentrum varannan timme.

Hitta mer trafikinformation på Blekingetrafiken.

Dag 1

Anländ till Listershuvuvd med buss från Sölvesborg och vandra den 8 km långa Listershuvuds leden från Nogersund till Hörvik. Upplev den sagolika utsikten över Hanöbukten och Listerslandet och passa även på att utforska spännande grottor, fossiler och strandvaller längs vägen. Vandringsleden kommer ta dig genom ett varierat landskap av ädelskog, ängsmark och längs med vattnet och över klippor.

Fiskerian i Hörvik
Fiskerian i Hörvik

Stanna seden till för lunch (bara på sommaren) vid Kajutan eller Fiskerianvid Hörviks Marina. Avsluta dagen med att ta båten ut till Hanö och checka in på vandrarhemmetoch ät en god middag på Fisky Business.

Dag 2

Passa på under denna dag att utforska den fantastiska ön Hanö innan du beger dig hemåt med båt och buss.

Hanö är ett naturreservat med unik och varierad natur. Ta vandringsrundan vit slinga runt ön på 4,3 km och vandra genom lövskog, ängar och ut på klippor. Om du har tur så kanske du även får se dovhjortar!

Hanö
Hanö

Vid hemresa tar du bussen från Hörviks hamn hållplats som tar dig tillbaka till Sölvesborg. Bussen avgår från Hörviks hamn varannan timme varje dag under hösten och vintern.

För mer information om Hanö och Listershuvud ladda ned appen ARK56.

Aktiviteter och faciliteter

  • Aktivitetspark Aktivitetspark

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner