Promenad

Vaxsjöslingan, vandring, Höör

Promenad

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 2.9 km

Åtgärder

Beskrivning

Vaxsjöslingan i Höör har röd markering och är 2.9 kilometer lång.

Slingan går genom vacker bokskog och betesmark, passerar förbi badplats och fiskebryggor. Underlaget är hårdgjord grus som lämpar sig väl för hjulburna. Då slingan är något kuperad i den delen som går genom Ullstorps naturreservat kan det vara bra med körhjälp för rullstolar. Det är enklast att rulla motsols. På flera av rastplatserna kan du njuta av Vaxsjöns underbara vattenspegel.

Vaxsjön och Vaxsjöslingan når du enklast frånströvområdets stora parkeringsplats som ligger till vänster strax efter Frostavallen Hotell och konferens. Här finns toalett anpassad för rullstolar, informationstavlor samt rastplats med grillhus och sittgrupp. Sommartid, apriltill november, finns toaletter även vidVaxsjöns badplats.

För dig som är rullstolsburen finns bra parkering på höger sida cirka 300 meter efter Frostavallens Hotell och konferens.

På vintern är stora parkeringen bra för den som vill njuta av underbar pulkaåkning. I backarna strax intill kan man svischa ner för fyra backar med olika längd och spänningsgrad. En av backarna lämpar sig bra för mindre barn. Vidvindskyddet går det bra att grilla sin korv och dricka sin varma choklad.

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Löpning Löpning
  • Promenad Promenad

Tillgänglighet

  • Barnvagnstillgängligt Barnvagnstillgängligt
  • Rullstolsvänligt Rullstolsvänligt

Hitta hit

Vaxsjön och Vaxsjöslingan når du enklast från strövområdets stora parkeringsplats som ligger till vänster strax efter Frostavallen Hotell och konferens.

För dig som är rullstolsburen finns bra parkering på höger sida cirka 300 meter efter Frostavallens Hotell och konferens.

Kontakt

E-postadress

Destination Rönne å och Ringsjön

naturturism@engelholm.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen