Boende

STF Ivögården Mat & Vingård

Boende

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Ivö är mytomspunnen och kallas ofta för sagoön. Kanske beror det på att ön har varit bebodd i över tretusen år. Denna historiska ö med spännande kultur och vacker natur når du smidigt med kostnadsfri bilfärja. Att kliva av på ön ger en omedelbar känsla av rofylld tystnad. Mitt på ön, strax intill den vackra lilla kyrkan och ett stenkast från Kyrkviken och Ursulas källa ligger Ivögården Mat & Vingård. En plats med anor som idag utvecklas och förvaltas av en familj med passion för god mat och gott vin.

Det började med en dröm om en egen vingård, och blev verklighet här i Skåne. Idag står raderna av vinstockar längst fältet ner mot kyrkan och här sker en småskalig produktion av både rött, vitt, rosé och mousserande vin. Viner som du som gäst kan avnjuta i gårdens matsal. Maten som lagas är också den en hyllning till det goda i livet och på Ivögården bor du alltid bekvämt med halvpension, där Köksmästarens 3-rätters meny ingår i logipriset. All mat lagas från grunden med kärlek och ekologiska råvaror från lokala producenter.

Själva ön bjuder på en sagolik natur och möjligheter till sköna bad, fiske, cykelutflykter och vandring. Följ vandringslederna genom skogarna och besök mytomspunna historiska sevärdheter. Eller hyr en kanot eller båt och glid ut på sjöns blanka vatten. Under vinterhalvåret kan du kombinera vandring med storslagen utsikt, skidåkning endast 12 km från Ivögården, pimpelfiske eller en tur på långfärdsskridskorna när kylan slagit till.

Inomhus väntar bekväma rum, en ombonad matsal, en spännande vinkällare och mysiga lounger för trevlig samvaro. Före middagen kan du utmana ressällskapet på ett parti biljard eller koppla av i den vedeldade badtunnan. Här finns även perfekta lokaler för konferens, fest och bröllop.

Varmt välkomna till familjen Jeppsons dröm

Res hit med kollektivtrafik

Adress

    Kungagårdsvägen 17-3

    291 68 Fjälkinge

    Sverige

Länkar

Aktiviteter och faciliteter

  • Boende Boende

Hitta hit

Ivögården ligger på Ivön, i Ivösjön. Du tar dig hit via trafikverkets bilfärja från Barum. Färjan går dygnet runt, är gratis och överfarten tar fem minuter. När du kör av färjan på Ivö följer du vägen rakt fram i 1,8 km till en trevägskorsning, där svänger du höger in på Kungagårdsvägen och 170 m längre fram på vänster sida finner du Ivögårdens parkering.

Bilfärjan går mellan Barum och Ivö var tjugonde minut mellan 05.00-23.00 med avgångar 00, 20, 40. Läs mer på Trafikverket Ivöleden.

Observera att om du ställer in din gps eller kör på Google Maps blir tidsangivelsen ofta längre än vad den verkligen är, påslaget är ca 30 minuter.

Ivö ligger ca 20 km från Kristianstad. Enklaste sättet att ta dig hit är med tåg eller flyg, och sedan hyrbil. Flyg går till Kristianstad Österlen Airport eller Ronneby flygplats. Tåget stannar i Kristianstad.

Från Kristianstad
Från Kristianstad kör du E22 österut i ca 10 km till avfarten mot Fjälkinge in på Kumlevägen fram till en rondell vid Ica A-livs, i rondellen kör du rakt fram in på Kiabyvägen. Efter ca 10 km är du framme i Barum och följer då skyltarna till höger ner till färjelägret och bilfärjan Karna som kommer ta dig över till Ivö.

Från Ronneby
Från Ronneby kör du E22 västerut i ca 70 km till avfarten mot Bäckaskog, därifrån följer du skyltarna mot Bäckaskog och Kiaby fram tills du är framme vid Kiaby kyrka. Där svänger du höger in på Kiabyvägen och är framme i Barum efter ca 6 km. Där följer du skyltarna till höger ner till färjeläget och Karna som kommer ta dig över till Ivö.

Kontakt

Adress

Mer information på svenskaturistforeningen.se

E-postadress

Svenska Turistföreningen

webb@stfturist.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen