Naturreservat

Tokorps naturreservat

Naturreservat

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

I skogslandskapet norr om Stjärnorp öppnar sig ett inbjudande odlingslandskap kring gården Tokorp. Området har höga biologiska värden och lockar till strövtåg genom de kuperade markerna. Här finns ekbackar, öppna hagmarker och åkrar, men även en del skogsmark.

En parkering finns med plats för fyra bilar. Från reservatets parkering går en drygt två kilometer lång vandringsled markerad med orange färg. På din vandring passerar du bland annat en källa och en bergshöjd med fin utsikt. Marken är lätt att gå på men bitivs utmed leden är det kuperat. Vid parkeringen finns fikabord och informationskylt om områdets naturvärden.

Sommartid betas reservatet av nötdjur. Under denna period rekommenderar vi att du inte går in hagarna med hund eftersom det kan göra betesdjuren stressade och aggressiva.

Aktiviteter och faciliteter

  • Naturreservat Naturreservat

Fakta

Skydd: Naturreservat, Natura 2000 Yta: 37 hektar Förvaltning: Länsstyrelsen Östergötland

Hitta hit

Kör länsväg 1136 förbi Berg och Stjärnorp. Tag därefter vänster och fortsätt norrut mot Bjäsätter. Härifrån är det skyltat mot naturreservatet.

Föreskrifter

Samtliga regler för reservatet finner du i beslutet. Regler för allmänheten finns också vanligen på skylt vid reservatets entré.

Kontakt

Adress

Kontakta oss om du har frågor om Naturkartan Linköping.

E-postadress

Naturgruppen

[email protected]

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner