Vandring

Ekvandring i Åtvidabergs tätort

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Nästan alla kommuner framhäver sin natur, men vi kan stå för vad vi säger. Delar av Åtvidabergs tätort har nämligen så höga naturvärden att de ingår i Natura 2000, ett nätverk över EU:s mest värdefulla naturområden. Naturvärdena är i första hand knutna till tätortens grova ekar. Här finns till exempel ovanliga vedsvampar och insekter som visar vilka värdefulla naturmiljöer vi har mitt ibland bebyggelsen.

Ekmiljöerna sätter sin prägel på Åtvidaberg. Det är inte bara positivt för den biologiska mångfalden, utan även som en hälsobringande boendemiljö. Studier har visat på kopplingar mellan närnatur och hälsa, vilket i allra högsta grad torde gälla tätortens ekmiljöer som därmed på många sätt är en tillgång att vara stolt över.

För att få en överblick av vad tätortsmiljön i Åtvidaberg har att erbjuda finns en ekvandring med fem stopp med tillhörande informationsskyltar som utgår från baksidan av Sporthallen vid Grevgatan och slutar vid hembygdsgården (se tecknad karta i bildspelet ovan).

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring

Tillgänglighet

  • Nära parkering Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik Nära kollektivtrafik
  • Barnvagnstillgängligt Barnvagnstillgängligt

Hitta hit

Vandringen börjar vid en jätteek vid Grevgatan. Parkering finns intill korsningen Söderleden-Grevgatan, med infart från Grevgatan.

Kontakt

Adress

Åtvidabergs kommuns kontaktcenter kan hjälpa dig med tips och svara på frågor kring kommunens olika besöksmål. Vi hjälper dig att hitta den information du söker!

E-postadress

Kontaktcenter

+46 120 830 00

kontakt@atvidaberg.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen