Naturreservat

Ågelsjön

Naturreservat

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Ågelsjön är ett av de mest välbesökta naturreservaten i närheten av Norrköping. Här kan man vandra, paddla kanot, bada och klättra. Branterna längs Ågelsjön är välbekanta hos klättrare över hela landet. För den som vill fiska finns bland annat gädda, abborre och lake i sjön men glöm inte att köpa fiskekort.

Det finns flera markerade leder i reservatet. Vid Tallholmen ligger ett vindskydd och längs leden finns grillplatser. Som besökare gäller det att vara försiktig med elden, släcka efter sig och bara elda på anordnade platser.
Det finns även en tillgänglighetsanpassad led och utmed leden finns även Lillebrors sagostig, en stig för barn med illustrationer från Jonna Björnstjernas bilderbok Sagan om den underbara familjen Kanin och monstret i skogen. Vid badplatsen finns sommartid en tillgänglighetsanpassad badramp.

Naturreservatet inbjuder till många olika aktiviteter och upptäckter men du behöver egentligen inte göra så mycket. Det räcker att ta en promenad och njuta av Ågelsjöns natur.

Aktiviteter och faciliteter

  • Naturreservat Naturreservat

Tillgänglighet

  • Nära parkering Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik Nära kollektivtrafik

Vägbeskrivning

Kör E4 norrut från Norrköping. Sväng av mot Katrineholm, Åby och fortsätt på väg 55/56. Sväng vänster mot Yxbacken, Hultsbruk och följ vägen till parkeringsplatsen.
Med buss 436 hållplats Hultsbruk, gå därefter ca 900 meter rakt fram. För aktuell tidtabell se Östgötatrafiken.

Nedladdningar

Kontakt

E-postadress

Kultur- och fritidskontoret

[email protected]

Organisationens logotyp

Norrköping

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare eller till ansvarig förvaltare.

Recensioner