Naturreservat

Ågelsjön

Naturreservat

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Ågelsjön är ett av de mest välbesökta naturreservaten i närheten av Norrköping. Här kan man vandra, paddla kanot, bada och klättra. Branterna längs Ågelsjön är välbekanta hos klättrare över hela landet. För den som vill fiska finns bland annat gädda, abborre och lake i sjön men glöm inte att köpa fiskekort.

Det finns flera markerade leder i reservatet. Vid Tallholmen ligger ett vindskydd och längs leden finns grillplatser. Som besökare gäller det att vara försiktig med elden, släcka efter sig och bara elda på anordnade platser. Det finns även en tillgänglighetsanpassad och längs den finns Lillebrors sagostig, en stig för barn med illustrationer från Jonna Björnstjernas bilderbok Sagan om den underbara familjen Kanin och monstret i skogen. Under hösten 2022 kommer Sagostigen renoveras. Vid badplatsen finns sommartid en tillgänglighetsanpassad badramp.

Delar av området har angripits av granbarkborre, vilket gjort att granar har dött. Dessa träd blir lätt spröda och kan gå av. Var uppmärksam och försiktig när du visits i dessa områden.

Naturreservatet inbjuder till många olika aktiviteter och upptäckter men du behöver egentligen inte göra så mycket. Det räcker att ta en promenad och njuta av Ågelsjöns natur.

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Naturreservat Naturreservat

Tillgänglighet

  • Nära parkering Nära parkering

Hitta hit

Kör E4 norrut från Norrköping. Sväng av mot Katrineholm, Åby och fortsätt på väg 55/56. Sväng vänster mot Yxbacken, Hultsbruk och följ vägen till parkeringsplatsen. För att nå naturreservatet med kollektivtrafik behövs närtrafik beställas i förväg via Östgötatrafiken. Närtrafiken hämtar då upp bokade resenärer vid Åby centrum. Använd deras reseplanerare för att se aktuella tider samt mer information.

Nedladdningar

Kontakt

E-postadress

Norrköpings Kommun

+46 11 15 00 00

norrkoping.kommun@norrkoping.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen