Öppet hus på Källströmsgården

Nästa tillfälle

Bilder

Välkommen till Källströmsgården, belägen i den idylliska småländska byn Påskallavik, ett omtyckt konstnärscentrum och museum. Här kan besökare njuta av en rik samling konstverk skapade av Arvid Källström. Arvid Källström var en framstående svensk konstnär och skulptör, född år 1929 i Påskallavik, vars arbete ofta karaktäriseras av hans fascination för människans form och natur. Känd för sina skulpturer i trä och metall, samt sina målningar, hade han en viktig roll i det lokala konstlivet och var en betydande figur i det konstnärliga samhället i regionen.

Denna dag anordnar vi ett öppet hus med kostnadsfria guidningar på gården klockan 13, 14 och 15. Under dessa guidningar berättar Monica om Arvid Källströms liv och visar runt bland hans jättelika skulpturer i trädgården.
Ingen föranmälan behövs.

Vid två tillfällen under dagen bjuds det på härlig livemusik av Lilli & Hannah. Ta chansen att lyssna på deras Folkpop- Stämsång och en akustisk gitarr. Musik med igenkänningsfaktor. De spelar klockan 13:30 – 14:30 & 15:00 – 16:00.

Fika kommer att finnas till försäljning i vår kiosk

I den Röda ateljén får du möjlighet att ta del av vacker glaskonst.

Välkomna att njuta av musik, god fika och konst i Arvid Källströms vackra trädgård på Kustvägen 65 i Påskallavik.

Länkar

Kontakt

Adress

0491-770 72 (maj-september)

E-postadress

Oskarshamns turistinformation

info@oskarshamn.com

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen