Vandra i Oskarshamn

Bilder

Runt om i Oskarshamns kommun finns många möjligheter till vandring. Ostkustleden är favoriten hos många vandrare med sina 8 etapper och möjlighet till övernattning i stugor. Vill du istället ta en kortare dagsvandring finns Krokshultsleden, Stensjö by och många andra möjligheter.

Välkommen att uppleva vår vackra och fridfulla natur!

Du vet väl om att Oskarshamns kommun är full av olika grönområden och leder anpassade på vandring? Här finns till exempel allt från charmiga naturreservat till mäktiga Ostkustleden på hela 16 mil. Men lugn bara lugn, leden är uppdelad i 8 olika etapper på cirka 2 mil vardera.

Har du med dig de minsta i familjen så funkar lederna och området kring Stensjö by utmärkt! Till exempel kan man spana in hur naturen växer till liv på våren, andas in småländsluft i en fantastisk miljö med får, kor, höns och andra kompisar från djurvärlden.

Besök också de västra delarna! Längs Krokshultsbygdens vandringsled upplevs det vackra och varierande landskapet med slåtterängar, beteshagar, odlingsmarker och gravfält från bronsåldern. Har du även ett öga för växter? Då finns ett unikt mångfald av sällsynta växter längs rundleden på 18 km.

Njut av egentid eller ta med dig familjen, en fikakorg och ett gott humör ut i det fria!

Kategorier

  • Vandring Vandring

Kontakt

Adress

0491-770 72 (maj-september)

E-postadress

Oskarshamns turistinformation

info@oskarshamn.com

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen