Boende

STF Tivedstorp Vandrarhem

Boende

  • Län: Tiveden
  • 6494.07 km från dig
0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

I hjärtat av skogsriket Tiveden ligger vandrarhemsbyn Tivedstorp, en kulturbygd med anor från 1600-talet. Här andas du Tivedens trolska atmosfär med de vilda skogarna och den kuperade terrängen inpå knuten. Byn är välbevarad med sina stugor med torvtak, gamla gärdesgårdar, ängar och hagar. Här finns över 60 bäddar, tältplatser, ställplatser, konferenslokal, grönområden, kapell, festloge, samlingslokaler, bastu, badtunna, dansbana, volleybollplan med mera, allt på behagligt promenadavstånd till Tivedens nationalpark.

Tivedstorp är en utmärkt utgångspunkt för vandringar i Tivedens nationalpark. Du kan enkelt vandra ner till nationalparken via Bergslagsleden, eller ta cykeln eller bilen ner till den vackra badstranden Vitsand eller huvudentrén, där de flesta rundor utgår ifrån. Det finns mycket natur att uppleva i Tiveden och många sätt att uppleva den på. Vandra, rid, cykla eller paddla kanot på någon av de kristallklara sjöar som finns i omgivningen, möjligheterna är många.

Vi erbjuder trivsamt boende i rum och stugor i gammaldags och lantlig miljö. Vi har generöst med gemensamma lokaler som blir naturliga mötes- och umgängesplatser. De gemensamma köken är välutrustade och praktiskt inredda så att många kan laga mat samtidigt. Utomhus finns stora gröna ytor som inbjuder till grillning, lek och spel och i hagarna kring bostäderna går får, hästar och kor på grönbete. På sommaren hålls utomhuskonserter, slåtterkurser och andra aktiviteter och evenemang.

Hundar är tillåtna i alla boendelokaler och för våra hästburna gäster finns sadelkammare att hänga av utrustning i och hagar att lämna hästarna i under natten.

“Där gott folk är kommer gott folk till”

Res hit med kollektivtrafik

Adress

    Tivedstorp

    695 96 Tived

    Sverige

Länkar

Kontaktuppgifter

Aktiviteter och faciliteter

  • Boende Boende

Hitta hit

Närmaste tågstation är Laxå station. Därifrån kommer man med buss som närmast till Tiveds kyrka, som ligger ca 6 km skogsvandring från Tivedstorp.
För aktuella busstider gå in och sök på Länstrafiken i Örebro.

Som alternativ för dig som vandrar/cyklar eller kommer till häst går det att vandra längs Bergslagsleden från Granvik i söder eller från Ramundeboda i norr till Tivedstorp eller cykla efter den grönmarkerade Sverigeleden och gör en avstickare till Tivedstorp på Tivedsrundan eller ta ridleden till Tivedstorp - här kan både ryttare och häst få rast och vila.

För dig som kommer med elbil kan det vara bra att känna till att närmsta laddstationer hittar du Laxå, Karlsborg eller Askersund som alla ligger ca. 30 km från oss.

Kontakt

Adress

Mer information på svenskaturistforeningen.se

E-postadress

Svenska Turistföreningen

webb@stfturist.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen