Ågelsjön

Ågelsjön är ett av de mest välbesökta naturreservaten i närheten av Norrköping. Här kan man vandra, paddla kanot, bada och klättra. Branterna längs Ågelsjön är välbekanta hos klättrare över hela landet. För den som vill fiska finns bland annat gädda, abborre och lake i sjön men glöm inte att köpa fiskekort.

Det finns flera markerade leder i reservatet. Vid Tallholmen ligger ett vindskydd och längs leden finns grillplatser. Som besökare gäller det att vara försiktig med elden, släcka efter sig och bara elda på anordnade platser.
Det finns även en tillgänglighetsanpassad led och utmed leden finns även Lillebrors sagostig, en stig för barn med illustrationer från Jonna Björnstjernas bilderbok Sagan om den underbara familjen Kanin och monstret i skogen. Vid badplatsen finns sommartid en tillgänglighetsanpassad badramp.

Naturreservatet inbjuder till många olika aktiviteter och upptäckter men du behöver egentligen inte göra så mycket. Det räcker att ta en promenad och njuta av Ågelsjöns natur.

Att göra:
 • Naturreservat
Tillgänglighet:
 • Nära parkering
 • Nära kollektivtrafik
Hitta hit:

Kör E4 norrut från Norrköping. Sväng av mot Katrineholm, Åby och fortsätt på väg 55/56. Sväng vänster mot Yxbacken, Hultsbruk och följ vägen till parkeringsplatsen.
Med buss 436 hållplats Hultsbruk, gå därefter ca 900 meter rakt fram. För aktuell tidtabell se Östgötatrafiken.

 • Tryggare vandring runt Ågelsjön

  20 jun

  Med inspiration från Östgötaledens rundslinga vid Stora Älgsjön har nu ytterligare en rundslinga färdigställts och det vid Ågelsjöns naturreservat. Den 10 kilometer långa leden går runt sjön och är nu lätt att följa. Eldsjälen Lennart Forsell, från NAIS OK, invigde leden den 5 juni 2019 tillsammans med Region Östergötland och Norrköpings kommun. Leden startar och slutar vid Hultsbruks p-yta, där man kan välja att antingen gå medsols eller motsols. Följ bara orange märkning...

Vill dit
Var där
Kommentera
 • Christina Lehtonen

  Så härligt promenadstråk 😊😊

  10 månader
 • Kenth Lampa

  Trevlig led runt Ågelsjön med badmöjligheter och vackra utsikter. om man går leden moturs så är första fjärdedelen mycket kuperad.

  mer än ett år