Boende

STF Arjeplog Vandrarhem

Boende

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Vandrarhemmet ligger mitt i centrum av natursköna Arjeplog och är öppet för vandrarhemsboende mellan maj och november. Du bor i trevliga rum som rymmer en till två bäddar, eller större familjerum med dusch och toalett. Anläggningen har även hotelldel med en fin frukostbuffé som man kan köpa till när man bokar vandrarhemsboende.

Vill du i stället rå om dig själv finns ett kök självhushåll. Perfekt för att förbereda matsäck exempelvis. Här finns spis, ugn, micro, kyl- och frys. Disken diskar man rent efter sig och sopor sorteras i kärl.

På bottenplan finns både dam- och herrbastu, ett litet träningsrum och även utrymme för lite sport som pingis och biljard.

Grundarna av hotellet är lokalbor sedan flera generationer med kunskap om var man ska gå, var man ska åka och vilka man borde träffa i lokalbutikerna. De delar gärna med sig av det bästa Arjeplog har att erbjuda.

Alldeles i närheten ligger Silvermuseet med utställningar där du får lära dig både om samernas hantverk och smycken och om nybyggarlivet. Sveriges djupaste sjö Hornavan, traktens stolthet som sägs vara större än havet, bjuder på fiske och fin natur med badställen tillsammans med tusentals andra sjöar i bygden.

Vi tipsar gärna dig om de olika vandringsleder som finns i kommunen där egna dagsturer med kaffe från hotellet och din egen inköpta/tillagade matsäck i vårt självhushållskök får finnas med. Möjlighet till att både bestiga fjäll, gå på spångleder vid vattendrag samt vandra längs åsryggar finns under dagens äventyr – man hinner mycket om man vill men att stanna fler dagar ger mer.

Sommaren är ljus dygnet runt och sedan byts solen ut mot norrskenet som förgyller himlen från och med mitten av augusti.

Varmt välkomna till oss!

Res hit med kollektivtrafik

Adress

    Lugnetvägen 4

    938 31 Arjeplog

    Sverige

Länkar

Aktiviteter och faciliteter

  • Boende Boende

Hitta hit

Till Arjeplog finns förbindelser med buss från närmsta tågstation som är Jörn eller Älvsbyn.
Boendet ligger sedan 400 m gångavstånd från busshållplatserna Arjeplog OKQ8, Arjeplog Torget eller busstationen.

Du kan ta dig till städerna Luleå, Skellefteå och orten Arvidsjaur på andra sätt för att sedan åka buss. Alla busstider hittar du på Länstrafiken Norrbotten.

För att snabbare ta sig till vandrahemmet finns närmsta flygplats i Arvidsjaur. Flyg ger höga klimatutsläpp per kilometer, välj därför hellre tåg och buss om du har möjlighet.

Kommer du med bil till Arjeplog så finns gratis parkering. Möjlighet till snabb-laddstolpe finns hos grannen som är en Ica-butik. Vanligt eluttag finns annars vid varje parkeringsplats.

Kontakt

Adress

Mer information på svenskaturistforeningen.se

E-postadress

Svenska Turistföreningen

webb@stfturist.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen