
Kolkonliika
Naturreservat
- Län: Norrbottens län
- 6459.36 km från dig
Åtgärder
Beskrivning
Naturreservatet Kolkonliika är ett flackt skogs- och myrområde som sluttar svagt mot sydost från berget Pikku Kolkonlaki i väster ner mot myren Lumivuoma, där flera bäckar rinner ihop och mynnar ut i Kolkonjoki söder om reservatet. Skogarna skiftar från glesa tallskogar på sandig mark i de övre delarna till friska barr- och granskogar varvat med fuktiga gransumpskogar i lägre delar. Området är 4 kvadratkilometer stort och är sommarviste för Muonio sameby.
Aktiviteter och faciliteter
-
Naturreservat
Fakta
Kommun: Pajala
Bildat år: 2013
Storlek: 4,1 kvadratkilometer
Förvaltare: Länsstyrelsen
Skyddsform: Naturreservat
Kommunikationer
Kolkonliika ligger cirka 14 kilometer nordost om Kangos. Reservatet nås bäst genom att svänga västerut i Kaunisvaara och köra cirka 2,7 mil. Vägen är i relativt bra skick större delen av sträckan men blir gropig och mer svårframkomlig de sista 3 kilometerna, ungefär där vägen korsar bäcken Kolkonjoki. Vägen västerifrån via Kangos och Hukanmaa är delvis i mycket dåligt skick och går knappast att köra med personbil.
Hitta hit
Kolkonliika ligger cirka 14 kilometer nordost om Kangos. Reservatet nås bäst genom att svänga västerut i Kaunisvaara och köra cirka 2,7 mil. Vägen är i relativt bra skick större delen av sträckan men blir gropig och mer svårframkomlig de sista 3 kilometerna, ungefär där vägen korsar bäcken Kolkonjoki. Vägen västerifrån via Kangos och Hukanmaa är delvis i mycket dåligt skick och går knappats att köra med personbil.
Föreskrifter
Alla föreskrifter finns i reservatsbeslutet. Det är tillåtet att: · vandra · tälta · plocka bär och matsvamp · köra snöskoter på väl snötäckt mark · fiska och jaga i enlighet med gällande lagar · göra upp en mindre eld med löst liggande kvistar och grenar
Det är inte tillåtet att: · skada mark eller vegetation · skada eller störa djurlivet · skräpa ner
Kontakt
E-postadress
Länsstyrelsen Norrbotten
Organisationens logotyp
Frågor och svar
Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.