Kommun

Lerum

Lerum, beläget strax öster om Göteborg, är en kommun som förenar småstadens charm med en fantastisk naturlig omgivning. Kommunen är känd för sina vackra skogar, sjöar och närheten till Säveån, vilket gör det till ett utmärkt utflyktsmål för naturälskare.

Ett av Lerums mest populära utflyktsmål är Nääs slott, ett vackert 1800-talsslott som ligger vid sjön Sävelången. Slottet omges av stora parker och trädgårdar som är perfekta för en avkopplande promenad, och här finns även Nääs konsthantverk, där man kan se traditionellt svenskt hantverk. Sjön Sävelången erbjuder också fina möjligheter för bad, fiske och paddling.

För den som gillar vandring erbjuder Lerum flera fina leder och naturreservat. Säveån slingrar sig genom kommunen och har flera vackra sträckor som är populära för promenader. Det finns också flera mindre naturreservat, som Vättlefjäll och Stora Härsjön, där man kan utforska tysta skogar och hitta lugna platser för picknick eller bara för att njuta av naturen.

Aspen, en annan stor sjö i kommunen, erbjuder fina möjligheter till vattensport och bad. Längs dess stränder finns också flera trevliga promenadvägar, varifrån man kan beundra den vackra utsikten.

Lerum är inte bara känt för sina naturområden, utan har också en rik kulturhistoria. Här finns många välbevarade kyrkor och herrgårdar som vittnar om traktens historia.

Med sina många sjöar, skogar och intressanta sevärdheter är Lerum en perfekt destination för den som vill uppleva den svenska naturen på nära håll.

Karta

Kategorier

Guider

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen