Limsjön runt

Limsjön är en grund och näringsrik fågelsjö intill Leksands centrum. En grusad vandringsled tar dig runt sjön och fågellivet kan upplevas från flera fågeltornen samt ett gömsle. Leden har blivit ett mycket populärt vandringsstråk både för fågelskådning och motion och man tar sig fram med barnvagn. Över 200 fågelarter är noterade från sjön och skrattmås är karaktärsart. Limsjön är även en av mellansveriges viktigaste rastplatser för flyttande sjöfågel. Det finns även intressanta saker att uppleva för den botaniskt intresserade, rätt årstid blommar ängsnycklar i betesmarken i sydost. Området är skyddat som Natura 2000-område.

Eftersom det finns olika intressenter kring sjön är det viktigt att visa hänsyn, oavsett om du är bonde, golfspelare, cyklist eller trafikant. Var därför uppmärksam på att inte trampa i bondens grödor eller störa de djurflockar som betar i sjön. Ta även hänsyn till golfspelet och se upp för trafiken på de byvägar som utnyttjas som vandringsled. Och kom ihåg att njuta av promenaden och naturen!

Svårighetsgrad: Grön - enkel
Att göra:
 • Vandring
Längd: 7.0 km

Kontakta oss

Kundtjänst

Telefon: 0247-80000

Vill dit
Var där
Kommentera
 • Ronny Melbéus

  Lyckatornet ska det vara istället för Limtornet.

  8 månader
 • Ronny Melbéus

  Leden är bitvis dåligt underhållen. Flera blöta, sanka avsnitt. Limtornet gick ej att komma ut till utan stövlar. Statoiltornet avstängt. Ser ut att vara på väg att välta. Spången ut till gömslet delvis under vatten. Det finns även en del nygjorda spångar, så ett visst underhåll sker.

  8 månader