Vandring

Limsjön runt

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 7.0 km
  • Svårighetsgrad Grön - enkel

Åtgärder

Aktuellt

Information om tillgänglighet för rullstol och barnvagn. Leden är nu knölig och med rötter som sticker fram på vissa ställen. Det är relativt brant upp mot Lycka när man går ett vänstervarv och har gått från Norsbrotornet och norrut. I norra änden pågår arbetet med att renovera en bro som är lite för brant. På sjöns västra sida är det kraftigt grus en sträcka.

Arbetet pågår försöka rätta till det som är problem.

Beskrivning

Limsjön är en grund och näringsrik fågelsjö intill Leksands centrum. En grusad vandringsled tar dig runt sjön och fågellivet kan upplevas från flera fågeltornen samt ett gömsle. Leden har blivit ett mycket populärt vandringsstråk både för fågelskådning och motion och man tar sig fram med barnvagn. Över 200 fågelarter är noterade från sjön och skrattmås är karaktärsart. Limsjön är även en av mellansveriges viktigaste rastplatser för flyttande sjöfågel. Det finns också intressanta saker att uppleva för den botaniskt intresserade, rätt årstid blommar ängsnycklar i betesmarken i sydost. Området är skyddat som Natura 2000-område.

Eftersom det finns olika intressenter kring sjön är det viktigt att visa hänsyn, oavsett om du är bonde, golfspelare, cyklist eller trafikant. Var därför uppmärksam på att inte trampa i bondens grödor eller störa de djurflockar som betar i sjön. Ta även hänsyn till golfspelet och se upp för trafiken på de byvägar som utnyttjas som vandringsled. Och kom ihåg att njuta av promenaden och naturen!

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring

Testad med en rullstol

Det är knöligt och med rötter som sticker fram på vissa ställen. Det är även relativt brant upp mot Lycka när man går ett vänstervarv och har gått från Norsbrotornet och norrut. I norra änden är det broar som är lite för branta. På sjöns västra sida är det kraftigt grus en sträcka.

Vi jobbar med att försöka rätta till det som är problem.

Kontakt

Adress

Telefon: 0247-80000

E-postadress

Kundtjänst

[email protected]

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare eller till ansvarig förvaltare.

Recensioner