Ny och tillgänglig vandringsled färdig på Norr

Bilder

Nu är vandringsleden mellan fågeltornets parkering och Gersnäs färdigställd. Läs mer om Christina och Anneth från Lövåsgårdens vård-, demens- och korttidsboende som har testat den nya leden.

Under 2021 har vi arbetat med att förbättra tillgängligheten på naturstigen mellan fågeltornets parkering och Gersnäs. Leden sträcker sig mellan Gersnäs allé och ansluter till parkeringen vid fågeltornet Tornstugan. Leden är 1470 meter lång varav 770 meter är stenmjöl/grus och 700 meter är spänger.

Vi passade på att möta upp Christina och Anneth från Lövåsgårdens vård-, demens- och korttidsboende och som gärna ville testa den nya leden, tillsammans med sin cykel som rymmer totalt tre personer.

– När vi frågar våra äldre: "Vill ni med ut och cykla"? svarar de flesta: "Nej du vet, jag kan ju inte cykla, nej nej!". Men när jag sedan svarar: "Ni sitter bara, det är jag som trampar", då svarar alla: "Jaha, ja men då följer vi ju gärna med!", säger Christina.

Den nya vandringsleden tar dig fram genom det vackra Natura 2000-området Näsnaren. Leden är helt tillgänglighetsanpassad och har breda spänger och stenmjöl som underlag. Christina och Anneth uppskattar att den nya leden är så pass tillgänglig, vilket gör att de kan cykla en rundslinga och uppleva den fina naturen.

– Cykeln skapar något utöver det vanliga i vardagen och ger många fina minnen för de äldre. Det kanske inte verkar så mycket för andra, men för våra äldre kan det här liva upp en hel dag. Den här cykeln är guld värd för oss, säger Christina.

Självklart såg Christina till att ha en termos kaffe och kaka med sig på turen. Allt smakar ju så mycket bättre utomhus.

– Det här är verkligen jättetrevligt, säger Anneth med ett leende på läpparna och smuttar vidare på det varma kaffet.

– Den här leden kommer numera vara vår standardrunda. Och kaffekorgen ska såklart alltid med hädanefter, avslutar Christina.

Här hittar du mer information om den nya leden.

Kategorier

  • Promenad Promenad
  • Vandring Vandring
  • Rullstolsvänligt Rullstolsvänligt
  • Barnvagnstillgängligt Barnvagnstillgängligt
  • Nära parkering Nära parkering

Kontakt

Adress

Kontakta kommunikationsavdelningen om du har frågor om Katrineholms naturkarta.

Vill du felanmäla något som du har upptäckt i naturen? Gör din anmälan i vår app Felanmälan Katrineholm som du hittar i din appbutik, eller via www.katrineholm.se/felanmalan

E-postadress

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@katrineholm.se

Katrineholms Naturkarta

Katrineholms Naturkarta

Öppna detta i appen