Ny vacker och tillgänglig vandringsled invigd vid Djulö

Bilder

 • Flera personer deltog vid invigningen och ville testa den nya fina leden.
  Flera personer deltog vid invigningen och ville testa den nya fina leden.
  Foto: Josefine Karlsson
 • Anneli Hedberg, service- och tekniknämndens ordförande, invigde den nya vandringsleden. På bilden syns också Markus Mellstrand, projektledare, och Linda Aldebert, miljöstrateg.
  Anneli Hedberg, service- och tekniknämndens ordförande, invigde den nya vandringsleden. På bilden syns också Markus Mellstrand, projektledare, och Linda Aldebert, miljöstrateg.
  Foto: Josefine Karlsson

Under tisdagskvällen invigde vi en ny tillgänglighetsanpassad vandringsled vid Djulö. Den nya leden är nästan 1 kilometer lång och följer Djulösjöns västra strandkant. Leden är en del i arbetet med att förbättra och öka tillgängligheten för besökare till Djulöområdet.

Djulöområdet bjuder idag på flera vackra vandringsmöjligheter. Här kan du få olika upplevelser beroende på var du väljer att promenera.

Djulö är en pärla som många besöker. Att ha möjlighet att vandra längs vattnet uppskattas och har efterfrågats. Den nya leden knyts ihop på ett bra sätt med övriga leder, dessutom är den tillgänglig så att alla kan få uppleva miljön på ett naturligt sätt, säger Anneli Hedberg, service- och tekniknämndens ordförande.

Den nya vandringsleden är numera en del av en större vandringsled som tar dig runt Djulöområdet. Här kan du läsa mer om vandringsleden.

Framöver kommer vi även att ställa iordning ett vindskydd och en grillplats vid den nya leden.

Kategorier

 • Promenad Promenad
 • Vandring Vandring

Kontakt

Adress

Kontakta kommunikationsavdelningen om du har frågor om Katrineholms naturkarta.

Vill du felanmäla något som du har upptäckt i naturen? Gör din anmälan i vår app Felanmälan Katrineholm som du hittar i din appbutik, eller via www.katrineholm.se/felanmalan

E-postadress

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@katrineholm.se

Katrineholms Naturkarta

Katrineholms Naturkarta

Öppna detta i appen