Ny app ska locka Katrineholmarna ut i naturen

Bilder

  • Hanna Maxstad
    Hanna Maxstad
  • Hanna Maxstad
    Hanna Maxstad
  • Hanna Maxstad
    Hanna Maxstad

Nu blir det ännu lättare att hitta ut till naturens pärlor i Katrineholm - Sveriges Lustgård.

I Naturkartan hittar du vandringsleder, badplatser, naturreservat och andra spännande och vackra platser. Inspirerande bilder och korta texter guidar dig till naturreservat, badplatser eller närliggande motionsspår. Du kan också dela just din favorit med dina vänner via sociala medier.

– Naturkartan är toppen och väldigt användbar - både för den som är på jakt efter ett äventyr, eller om man vill ha tips på närmsta vandringsled, en badplats eller ett naturreservat, säger äventyraren och entreprenören Nicklas Lautakoski.

Naturkartan är en digital friluftsguide för kommuner, länsstyrelser och organisationer som vill tillgängliggöra naturen och naturupplevelser i digitala medier så att fler kommer ut i naturen oftare.

Medan många mellanstora svenska städer tappar invånare flyttar allt fler till Katrineholms kommun. Många lockas hit på grund av läget. Att åka till Stockholm tar 55 minuter och Norrköping 20 minuter. Samtidigt kan du bo centralt och ändå alltid ha naturen nära.

– Med naturkartan hoppas vi locka både våra invånare men också turister eller förbiresande att bege sig ut och upptäcka den fantastiska natur vi har här i Katrineholms kommun, säger Lars Hågbrandt chef för samhällsbyggnadsförvaltningen.

Naturkartan kommer stegvis att utvidgas med fler platser och mer information från naturen i Katrineholms kommun.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att Naturkartan äntligen är klar. Vi har en fantastisk natur i vår kommun! Naturkartan kommer att succesivt att utvidgas och fler platser kommer läggas in. Jag är tacksam för alla synpunkter kring hur vi kan utveckla Naturkartan, säger Håkan Lernefalk, miljöstrateg i Katrineholms kommun.

Kontakt

Adress

Kontakta kommunikationsavdelningen om du har frågor om Katrineholms naturkarta.

Vill du felanmäla något som du har upptäckt i naturen? Gör din anmälan i vår app Felanmälan Katrineholm som du hittar i din appbutik, eller via www.katrineholm.se/felanmalan

E-postadress

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@katrineholm.se

Katrineholms Naturkarta

Katrineholms Naturkarta

Öppna detta i appen