Katrineholm får ny central vandringsled

Bilder

 • Djulö Allé som är en del av den nya Katrineholmsetappen. Foto: Hanna Maxstad
  Djulö Allé som är en del av den nya Katrineholmsetappen.
  Foto: Hanna Maxstad

Idag öppnar vi upp Katrineholmsetappen som är en del av Sörmlandsleden. Vandringsleden är cirka 4,5 kilometer och tar dig genom spännande delar av Katrineholm.

– Katrineholmsetappen blir ett fint tillfälle att visa upp delar av centrala Katrineholm och vårt fina Djulöområde. Det här blir bra både för våra näringsidkare som driver restauranger och caféer och för vandrarna, säger Anneli Hedberg ordförande i service- och tekniknämnden.

– Ledens sträckning är väl vald och vandrarna kommer kunna njuta av både offentliga konstverk och stadsparkens fina planteringar, säger Cecilia Björk ordförande i kulturnämnden.

Om Katrineholmsetappen

Katrineholmsetappen är en avstickare från Sörmlandsledens etapp 26 och 27. Vandringsleden är cirka 4,5 kilometer och tar dig genom spännande delar av Katrineholm.

Katrineholmsetappen sträcker sig från den norra infarten till Katrineholm vid riksväg 57 till Djulö i södra Katrineholm. Vid den norra infarten till Katrineholm vid riksväg 57 tar Sörmlandsledens etapp 26 vid. Vid Djulö tar Sörmandsledens etapp 27 vid.

Leden är markerad med rosa markering och Sörmlandsledmärket.

– Det här är toppen! Katrineholmsetappen tar vandrarna in i Katrineholms centrala delar och de kan äta och shoppa hos våra lokala företagare. En stor fördel för vandrarna är att de kan hoppa av på tågstationen i Katrineholm och börja sin vandring direkt, säger Victoria Freberg, turismansvarig på +Katrineholm.

Upptäck Katrineholmsetappen och fler vandringsleder i Katrineholms kommun

Här på Naturkartan hittar du massvis med tips på naturnära upplevelser, så som vandringsleder, friluftsområden, eldplatser, vindskydd med mera.

Kategorier

 • Promenad Promenad
 • Vandring Vandring
 • Rullstolsvänligt Rullstolsvänligt
 • Barnvagnstillgängligt Barnvagnstillgängligt
 • Nära parkering Nära parkering
 • Nära kollektivtrafik Nära kollektivtrafik

Kontakt

Adress

Kontakta kommunikationsavdelningen om du har frågor om Katrineholms naturkarta.

Vill du felanmäla något som du har upptäckt i naturen? Gör din anmälan i vår app Felanmälan Katrineholm som du hittar i din appbutik, eller via www.katrineholm.se/felanmalan

E-postadress

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@katrineholm.se

Katrineholms Naturkarta

Katrineholms Naturkarta

Öppna detta i appen