Konst/kultur

Konstverk, Lika botar lika

Konst/kultur

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Konstnären Ebba Bohlin har inspirerats av Hordas landskapshistoria, det som en gång har funnits men som inte längre syns, och hon har försökt lyfta fram minnet av detta i sin gestaltning.

Via studier om Linné och referensmaterial kring olika arter har hon hittat till Lunglaven, som förr var vanlig i de här trakterna. Laven växer på lövträd som björk och al och är en signalart som är rödlistad idag på grund av luftföroreningar och avverkningar. Laven är grön och ser ut som lungvävnad i sin struktur, därav namnet. Förr trodde man att den kunde malas och användas som botemedel mot lungsjukdomar. Skulpturen är placerad mellan träden i Järnvägsparken.

Ebba Bohlin utbildade sig på Konstfack i Stockholm. Hennes konstnärskap utgår ofta från en fysiskt påtaglig rumslighet. I hennes installationer, skulpturer och ljudverk finns en medvetenhet om kroppsliga erfarenheter närvarande oavsett vilket format hon valt att arbeta i.

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Konst/kultur Konst/kultur

Hitta hit

Skulpturen är placerad mellan träden i Järnvägsparken som ligger vid korsningen mellan Sölarydsvägen och Parkvägen i Horda.

Kontakt

Adress

Kontaktcenter Värnamo kommun Kyrktorget 1, 331 83 Värnamo Telefon 0370-37 70 00 www.varnamo.se

E-postadress

Kontaktcenter Värnamo kommun

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen