Konst/kultur

Skulptur - Fågelbadet

Konst/kultur

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Titel: Fågelbadet
Konstnär: Tore Strindberg (1882- 1968)
Teknik/material: Brons
Fotograf: Sandvikens konsthall
Placering: Odenplan (parken i hörnet Storgatan – Odengatan).

I parken vid Odenplan möter vi en figur vars nakna kropp slagit sig ned i mitten av en fontän. Kroppen är elegant mjuk och böljande. Det ena benet är placerat böjt framför det andra så att den nakna personen delvis täcks av den egna kroppen nedtill. Upptill är brösten blottade och armarna är ledigt utsträckta med handflatorna öppnade, den ena är vänd nedåt och den andra uppåt. Fontänens vatten strålar upp mot händerna och förenar kroppen med fontänen i ett sofistikerat samspel. Huvudet är vridet åt ena hållet, vilket tillför än mer balans och linjer till skulpturens påtagliga formspel.

Verket är utfört av skulptören och medaljgravören Tore Strindberg som under sin livstid skapade ett antal offentliga konstverk nationellt. Just Fågelbadet finns även i b la Nässjö och Norrköping. Kännetecknande för Strindberg är det ofta klassiskt realistiska anslaget i skulpturerna.

Aktiviteter och faciliteter

  • Konst/kultur Konst/kultur

Kontakt

Adress

Sandvikens kommun 026-24 00 00 medborgarservice@sandviken.se

Är det något som inte stämmer på denna plats? Skicka ett mail till Medborgarservice och beskriv vad som behöver åtgärdas. Bifoga gärna en bild vid behov.

E-postadress

Medborgarservice

medborgarservice@sandviken.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen