Badplats

Malmtorgsbadet, Finnskogens Hawaii (Lilla Hawaii)

Badplats

4 av 5 stjärnor 4,0 (se recensioner)

Åtgärder

Aktuellt

Badplatsen är ett naturbad. Här finns grillplats, enkelt dass (bakom en sten), förråd med möjlighet att låna kubbspel och bänkar i ordningsställt av lokalt boende. Visa respekt genom att lämna badplatsen i fint skick genom att ta med skräpet hem och plocka undan det du lånar efter dig.

Bidra med att ta med egen ved om du ska grilla! Tänk på att släcka eftter dig!

Beskrivning

Finnskogens Hawaii vid sjön Amungen bjuder in till härliga dopp på en långgrund, vidsträckt sandstrand med utsikt över de blånande bergen som kuliss.

För att komma till stranden börjar du med att åka på en smal och liten grusväg, för att sedan fortsätta med en skogspromenad - du kommer sen fram till en härlig sandstrand som gör mödan väl värd.

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Redaktörens val Redaktörens val
  • Badplats Badplats
  • Barnäventyr Barnäventyr
  • Gruva/Geologi Gruva/Geologi
  • Bänkbord Bänkbord
  • Toalett Toalett
  • Naturbad Naturbad

Fakta

Längs grusvägen ner mot badet passerar du Flätsbo gruva som är en gammal zink-gruva. Cirka 500 meters promenad från vägen, söderut mot gruvan som är väl värd ett besök.

Parkering

Parkera på vändplanen vid slutet av grusvägen. Det finns ganska begränsat antal platser - så var nog med hur du parkerar så att så många som möjligt får plats, samt att alla kommer ut med sina bilar igen.

Hitta hit

Från RV50 mellan Skålsjön och Svabensvark (cirka 4 km från Svabensverk) svänger man väster ut mot Södra Flät. Åk ca 10 km till byn Flätsbo (skylten står parallellt med vägen), efter några 100 meter svänger man in till vänster och åker till en vändplan. Där parkerar man och går fram till en skylt och ser hur man går till badet.

Kontakt

Adress

Naturkartan Voxnadalen är en karta som är tänkt att samla allt för den som vill utforska Voxnadalen på egen hand. Vandringsleder, badplatser, höga naturvärden, utsikter, häftiga platser. Här samlar vi både kommunala anläggningar, ideella föreningars anläggningar (bidra gärna om ni saknas) och platser som finns på privat mark som kan vara intressanta för besökare i vårt biosfärområde. Ambitionen är att vi tillsammans bygger och bidrar till den bästa besöksguiden i Hälsingland.

E-postadress

Biosfärområde Voxnadalen

naturkartan@voxnadalen.org

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen