Smultronställen Voxnadalen

Frostkilen

Smultronställen Voxnadalen

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Frostkilen - Voxnans riviera! Här finns en bred fin sandstrand och soligt läge. Vattnet kan, namnet till trots, bli rätt varmt en fin sommar. Här stannar ofta kanotister och rastar, och väljer man att starta sin tur här få stöter man inte på några forsar innan man når Voxnabruks Kanot och camping.

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Paddling Paddling
  • Badplats Badplats
  • Smultronställen Voxnadalen Smultronställen Voxnadalen

Fakta

Frostkilen är en så kallad nipa, där ån har eroderat sig ned i marken så att höga sandbankar uppstår. Frostkilens yttre kant är en så kallad nipa, medan den inre kanten har blivit en fin sandstrand när vattnet fört med sig sand uppströms ifrån.

Parkering

Du kan parkera ca 400m från badplatsen, sen följer du en stig/traktorväg sista biten.

Hitta hit

Från Edsbyn tar du väg 301 mot Furudal, efter ca 15 km svänger du höger på väg 296 mot Voxnabruk/Los.

Åk på väg 296 i ca 4 km, sväng sedan av mot Voxnabruk.

När du passerat kyrkan åker du höger över bron, håll sedan vänster förbi Herrgården. Sedan fortsätter du rakt fram på denna väg i ca 8-10 km tills du ser en skylt åt höger. Observera att skylten är mycket liten.

Följer du istället väg 296 förbi Voxnabruk så får du finare väg, men måste passera Voxnan för att komma till den fina stranden. Även här sitter en skylt.

Kontakt

Adress

Naturkartan Voxnadalen är en karta som är tänkt att samla allt för den som vill utforska Voxnadalen på egen hand. Vandringsleder, badplatser, höga naturvärden, utsikter, häftiga platser. Här samlar vi både kommunala anläggningar, ideella föreningars anläggningar (bidra gärna om ni saknas) och platser som finns på privat mark som kan vara intressanta för besökare i vårt biosfärområde. Ambitionen är att vi tillsammans bygger och bidrar till den bästa besöksguiden i Hälsingland.

E-postadress

Biosfärområde Voxnadalen

naturkartan@voxnadalen.org

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen