Naturbad

Forsen/Vattenfallet Alfta, Voxnan

Naturbad

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Aktuellt

Allt bad sker på egen risk!

Vattnet är reglerat från Malviks kraftstation och kan ändras utan förvarning. Dessutom varierar underlaget och klippor och stenar förekommer, så var försiktig och lämna inte dina barn utan uppsikt.

Beskrivning

Att bada vid forsen i Alfta är ett litet äventyr i sig. Här finns varma hällar, vattenfall och olika klippor att både sola och bad ifrån. Detta är en verklig pärla som passar lika bra för solbadare och för dig som vill ha ett riktigt äventyrligt vildmarksbad - mitt i byn Alfta.

Du kan bada på flera platser längs med Forsen i Alfta och här finns goda möjligheter att hitta en egen favoritplats. Obs! Det finns inga anlagda badplatser utan detta är ett naturbad.

Tänk på att vattnet är reglerat från Malviks kraftstation och kan ändras utan förvarning. Så allt bad sker på egen risk! Dessutom varierar underlaget och klippor och stenar förekommer, så var försiktig och lämna inte dina barn utan uppsikt.

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Redaktörens val Redaktörens val
  • Badplats Badplats
  • Barnäventyr Barnäventyr
  • Naturbad Naturbad

Parkering

Vid Kvarnsvedens badplats eller vid Alfta Camping

Kommunikationer

Buss 100 trafikerar mellan Edsbyn-Söderhamn. Du kan stiga av vid Alfta centrum eller hållplatsen Haralds i närheten av Alfta camping.

Hitta hit

Parkera vid Alfta camping eller Kvarnsvedens badplats och promenera sedan upp längs älven Voxnan. Antingen så går du på Bornvägen västerut, eller så följer du stigarna som ringlar sig längs med älvens norra kant. Härifrån hittar du enkelt flera olika "badplatser"

Kontakt

Adress

Naturkartan Voxnadalen är en karta som är tänkt att samla allt för den som vill utforska Voxnadalen på egen hand. Vandringsleder, badplatser, höga naturvärden, utsikter, häftiga platser. Här samlar vi både kommunala anläggningar, ideella föreningars anläggningar (bidra gärna om ni saknas) och platser som finns på privat mark som kan vara intressanta för besökare i vårt biosfärområde. Ambitionen är att vi tillsammans bygger och bidrar till den bästa besöksguiden i Hälsingland.

E-postadress

Biosfärområde Voxnadalen

naturkartan@voxnadalen.org

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen