Boende

STF Fulufjällsgården

Boende

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Vi erbjuder dig som gäst ett genuint och trivsamt boende i direkt anslutning till Fulufjällets fina naturupplevelser. Fulufjällsgården gränsar till Fulufjällets Nationalpark, på gångavstånd hittar du parkens huvudentré med Naturum. Här kan du få vandringstips, titta på utställningar om Fulufjället, delta i guidade turer och mycket mer.

Fulufjället erbjuder en fjällupplevelse utöver det vanliga samtidigt som det är ett enkelt tillgängligt fjäll som kan upptäckas fritt eller längs vandringsleder om sommaren eller på turskidor och snöskor på vintern. Fjället uppskattas av såväl erfarna som nya vandrare eller skidåkare. Vi på Fulufjällsgården tipsar dig gärna om våra favoritplatser och smultronställen. Fulufjällsgården är en utmärkt utgångspunkt för att upptäcka denna fantastiska plats. Även utanför nationalparken finns det smultronställen att utforska. Stenvallens fäbod och Fulufallen med sina 8 forsar och vattenfall med en total fallhöjd av 80 meter är utmärkta exempel.

På Fulufjällsgården sover du gott i nyrenoverade och trevligt möblerade rum. Starta din dag med vår gedigna frukost från vilken du också kan göra ditt eget lunchpaket att ta med upp på fjället. Övriga måltider kan vi oftast erbjuda efter överenskommelse, det finns också ett fullt utrustat gästkök att tillgå. Vi har även en liten butik där ni kan köpa enklare mat att laga till middag. Hör av er för aktuellt sortiment eller för att beställa övriga måltider.

På Fulufjällsgården finns också en bastu, som bokas på plats. Vi har även ett trevligt allrum där ni kan äta er middag eller bara ta igen er i soffan framför den sprakande brasan, bläddra i en bok och dela era upplevelser från dagen eller helt enkelt bara koppla av med något sällskapsspel.

Varmt välkomna till Norra Dalarna och Fulufjällsgården!

/Ulf med personal

Incheckning sker närhelst efter kl. 14 och utcheckning senast kl. 11.

Res hit med kollektivtrafik

Adress

    Mörkret 67A

    797 91 Särna

Länkar

Aktiviteter och faciliteter

  • Boende Boende

Hitta hit

Fulufjällsgården gränsar till Fulufjällets nationalpark, drygt två mil väster om Särna. I Särna finns också närmaste livsmedelsbutik, bensinstation och restauranger. Till Fulufjällsgården är det cirka 40 minuter bilväg från Idre och en dryg timme från Sälen. Från Stockholm tar det ca sex timmar att köra och från Göteborg ungefär sju timmar. Vi har fri parkering och erbjuder även laddning av din el- eller hybridbil.

Reser ni kollektivt är det rätt enkelt att ta sig till Särna som är närmaste samhälle. Till Särna går det buss från Mora dit man kommer med tåg eller buss. Väl i Särna går det en buss varje torsdag och måndag till byn Mörkret där Fulufjällsgården ligger. Busshållplats i anslutning till gården. Passar inte den lokala bussen hämtar vi er gärna i Särna. Ring oss gärna för mer information.

Kommer ni vandrande längs Södra Kungsleden finns ledskyltar mot byn Mörkret utanför Naturum. Det är lite drygt 2 km innan ni når Fulufjällsgården.

Kontakt

Adress

Mer information på svenskaturistforeningen.se

E-postadress

Svenska Turistföreningen

webb@stfturist.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen