Forn-/kulturminne

Norn

Forn-/kulturminne

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

VÄLKOMMEN TILL NORNS BRUK!

Norns Bruk är ett järnbruk med anor från 1600-talet. Det är av historiskt intresse, välbevarat och kulturminnesmärkt. Bruket ägs sedan augusti 2017 av sju fastighetsägare och Norns Bruk Samfällighetsförening, vilken utgörs av fastighetsägarna.

Res hit med kollektivtrafik

Länkar

Kontaktuppgifter

I samarbete med Google

Aktiviteter och faciliteter

  • Kulturmiljö Kulturmiljö
  • Forn-/kulturminne Forn-/kulturminne
  • Bänkbord Bänkbord

Tillgänglighet

  • Nära parkering Nära parkering
  • Barnvagnstillgängligt Barnvagnstillgängligt

Fakta

Norns Bruk har ägts som en fastighet (Norn 1:97) från dess att det byggdes och fram till nutida år 2017. Just detta, att bruket har varit i en och samma ägo, har bidragit till att byggnadsbeståndet i huvudsak är intakt sedan bruket lades ned i början av 1900-talet. Sedan början på 2000-talet är bruket med dess byggnader kulturminnesmärkt som byggnadsminne.

År 2017 delades fastigheten upp i _sju fastigheter och en samfällighetsförening, _vilka i dagsläget utgör ägarna av Norns Bruk. Mycket har redan skrivits om detta kulturhistoriskt intressanta bruk med anor från 1600-talet. · Gamla Herrgården (Södra kapellflygeln)

Prästgården, med tillhörande byggnader Prästladugården, Prästlogen, Bagar- o Tvättstuga, är en enskild fastighet och ingår således inte i samfälligheten.

Kontakt

Adress

Telefon: 0225-340 00

E-postadress

kommun@hedemora.se

kommun@hedemora.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen