Vandring

Fäbodledsområde 13, Backmon

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 8.5 km

Åtgärder

Spårstatus

Okänt

Beskrivning

I Gagnefs kommun finns ett unikt ledsystem om 480 km som en gång knöt samman de många fäbodarna och byarna. Lederna täcker hela kommunen och flerhundraåriga kulturstigar som passerar kolmilor, slogbodar och storslagna naturupplevelser.

Friluftsfrämjandet arbetar hårt med att hålla lederna igång och besitter stor kunskap kring dem. Idag erbjuder lederna en enorm möjlighet för det rörliga friluftslivet. Det enorma ledsystemet är uppdelat i 13 olika delområden för skötsel och underhåll. Vi kallar dem Fäbodledsområde 1 till 13.

Lederna passerar nästan alla fäbodar i Gagnefs kommun vilket är drygt ett 40-tal. Längs lederna passerar ni också rastkojor, slogbodar och kolarkojor. Har du med dig en sovsäck finns enkel nattlogi. I 13 anläggningar kan man sova mer än en person och i 12 kolarkojor finns det en brits.

Alla raststugor är olåsta utom Prästbuo i Björbo där man kan låna nyckel i Källbäckens by.

Det finns ännu fler leder utöver Fäbodledsområdena att utforska liksom sevärdheter att uppleva i Gagnefs kommun. Paddling, cykling, forsränning, utsiktstorn, broar Klicka dig vidare här på Naturkartan så hittar du också mat, logi, muséer och annat som kompletterar din vistelse i Gagnefs kommun.

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring

Kontakt

Adress

Gagnefs kommun 785 80 Gagnef Telefon: 0241-151 00

E-postadress

+46 241 151 00

fritid@gagnef.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen